tiistai 14. elokuuta 2012

Raparperi-toscapiirakka

Eilen leivoin tälläisen piirakan.....mikä lie iskenyt minuun, kun nyt on tullut tehtyä näitä ruokapuolen jutskia enemmän kuin muuta....no, pitkä syksy edessä niin varmaan tulee tartuttua askarteluun ja muuhunkin käden näpertelyyn liityviin asioihin kuin nyt !!! Mutta tosiaan herkuttellen...


Raparperi-toscapiirakka

 4 munaa

3 dl sokeria

100 g sulatettua voita tai marg.

2 dl kevytkermaa

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

 Päälle:

noin litra raparperinpaloja

Toscakuorrutus;

150 g  voita tai marg.

2 dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

2 pss mantelilastuja

2 rkl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva, kerma ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperin päälle ja paista 175 asteen lämmössä 8-10 min. Sekoita sillä aikaa toscakuorutuksen aineet ja kiehauta ne kattilassa. Levitä puolikypsän pohjan päälle raparperinpalat sekä kiehautettu toscakuorutus. Jatka piirakan kypsentämistä vielä noin 20 min. Leikkaa piirakka jäähtyneenä neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...