sunnuntai 12. elokuuta 2012

Säilötyt kesäkurpitsat

                                         Säilötyt kesäkurpitsat

                                          500 g pieniä kesäkurpitsoja
                                          5 dl kuivaa valkoviiniä
                                          5 dl valkoviinietikkaa
                                          3 laakerinlehteä
                                          3 valkosipulia
                                          6 kokonaista pippuria
                                          2 tl merisuolaa
                                          ripaus sokeira
                                          4 rosmariinin oksaa
                                          oliiiviöljyä

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin paksuiksi suikaleiksi. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä. Lisää keäkurpitsasuikaleet ja anna niiden kiehua pari minuuttia vedessä. Valuta kesäkurpitsat kylmän veden alla ja jäähdytä.
Valmista sillä välin liemi.
Kaada kattilaan viini, etikka, laakerinlehdet, valkosipulit ja pippurit. Kuumenna seos ja anna sen kiehua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.
Asettele kesäkurpitsasiivut yhdessä rosmariinin oksien kanssa puhtaisiin lasipurkkeihin. Kaada liemi päälle. Lisää lopuksi purkkeihin hyvää oliiviöljyä niin, että kurpitsat peittyvät. Sulje purkit ja anna niiden maustua noin kaksi viikkoa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...