Säilötyt kesäkurpitsat
500 g pieniä kesäkurpitsoja
5 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl valkoviinietikkaa
3 laakerinlehteä
3 valkosipulia
6 kokonaista pippuria
2 tl merisuolaa
ripaus sokeira
4 rosmariinin oksaa
oliiiviöljyä
Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin paksuiksi suikaleiksi. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä. Lisää keäkurpitsasuikaleet ja anna niiden kiehua pari minuuttia vedessä. Valuta kesäkurpitsat kylmän veden alla ja jäähdytä.
Valmista sillä välin liemi.
Kaada kattilaan viini, etikka, laakerinlehdet, valkosipulit ja pippurit. Kuumenna seos ja anna sen kiehua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.
Asettele kesäkurpitsasiivut yhdessä rosmariinin oksien kanssa puhtaisiin lasipurkkeihin. Kaada liemi päälle. Lisää lopuksi purkkeihin hyvää oliiviöljyä niin, että kurpitsat peittyvät. Sulje purkit ja anna niiden maustua noin kaksi viikkoa ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vain kolme kuvaa - haaste
Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D