Säilötyt kesäkurpitsat
500 g pieniä kesäkurpitsoja
5 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl valkoviinietikkaa
3 laakerinlehteä
3 valkosipulia
6 kokonaista pippuria
2 tl merisuolaa
ripaus sokeira
4 rosmariinin oksaa
oliiiviöljyä
Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin paksuiksi suikaleiksi. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä. Lisää keäkurpitsasuikaleet ja anna niiden kiehua pari minuuttia vedessä. Valuta kesäkurpitsat kylmän veden alla ja jäähdytä.
Valmista sillä välin liemi.
Kaada kattilaan viini, etikka, laakerinlehdet, valkosipulit ja pippurit. Kuumenna seos ja anna sen kiehua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.
Asettele kesäkurpitsasiivut yhdessä rosmariinin oksien kanssa puhtaisiin lasipurkkeihin. Kaada liemi päälle. Lisää lopuksi purkkeihin hyvää oliiviöljyä niin, että kurpitsat peittyvät. Sulje purkit ja anna niiden maustua noin kaksi viikkoa ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kaurapuuroleipäset
Eilen aamulla heräilin kukon kanssa samaan aikaan! Ajattelin leipasta jotain pientä kivaa, samalla kun aamupalan tein itselleni. Tälläisiä n...

-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Eilen illalla istuskelin sängyllä ja samalla kun telkkua katselin ajattelin kokeilla tehdä piipunrassista kukkasia...Ostin nimittäin kirppar...
-
Eilisien tonnikalapyöryköitten kanssa tein ensimmäisen gluteenittoman kastikkeen....Nam, että tulikin hyvä kastike.... Tällä ohjeella sa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D