sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Rippijuhliin kermalla täytettyjä sarvia

Tervehdys pitkästä aikaan. Toukokuu meni nopsaan ja loppu kuusta pääsin pitkään odotetulle Berliinin matkalle...siitä kuvia myöhemmin :)

Nooh...nyt sitten alkoi suunittelu, siitä mitä meinaan tarjota poikani rippijuhlissa...Tänään testasin kermavaahdolla täytettyja sarvia. Ja ainakin näyttävät hyvältä..... Joten tässä ohjetta sinullekin;

Kermavaahdolla täytetyt sarvet

- ostin kaupasta valmiit lehtikinalevyt (500g---->8 levyä ja siitä saa 16 kpl:ta sarvia)
- voiteluun kananmuna

Ensiksi sulatetaan lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan, joka tällä helteellä pikkusen nopeutui.
Kaulitse yksi levy ainakin tuplasti pidemmäksi ja leikkaa se kahtia, pituus suuntaan. Sen jälkeen rullaa yksi "pötkö" sarven ympäri kärjestä aloittaen suuaukkoa kohti. Muista rullata taikinaa  reippaasti edellisen yli, ettei ne aukea uunissa.

Laita sarvet pellille leivinpaperin päälle, niin että sarven loppupää jää alimmaiseksi. Voitele sarvet kananmunalla.
Paista sarvia n. 10 min ja 225 asteessa tai kunnes sarvet ovat kauniin vaalean ruskean pinnan saanneet.
Anna sarvien kunnolla jäähtyä!!!!

Täyteeksi laitoin;
- valmiiksi maustettua mansikkakermaa vaahtona
- vadelmamarmelaadia ja manskikoita

Päälle laitoin ;
- tomusokeria

Valuttin sarven sisälle vadelmamarmelaadia ja tiputin tuoreen mansikan palan. Lopuksi pursotin kerman sarven suulle. Sarvien pinnalle tomusokeria.


Maistuis varmaan sullekin.

2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pihin emännän lehtipihvi jauhelihasta

Näitä pihvejä olen tehtyä muutaman kerran aikaisemmin. Ja pihvit ovat siis pelkkää jauhelihaa, ei mitään muuta. Jauhelihasta "lehtipihv...