lauantai 5. joulukuuta 2015

Jouluisia taikataikinapiparkakkuja, joulun odotus 2015

Tein jouluisia taikataikinapiparkakkuja. Tästä hyvän tuoksuisesta taikataikinasta lapset voivat tehdä joulukuuseen koristuksia, tai niitä voi tehdä ovikylttejä tai vaikkapa servietti pidikkeitä. Mausteita käyttämällä saat ihanan tuoksun huoneeseen. Ja näistä tosiaan lähtee ihanan piparinen tuoksu.

Jouluinen taikataikina

3 dl jauhoja
1,5 dl suolaa
1,5 dl vettä
3 rkl kaakaojauhetta (ei sokerista)
3 tl inkivääriä (mausteseoksen voi korvata valmiilla piparkakkumausteella.)
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl ruokaöljyä.
valkoista (akryyli) maalia
pensseli

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen vesi ja öljy. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa notkean kiinteäksi massaksi.
Jos taikina murenee helposti, lisää vettä tai tilkka öljyä.
Kaulitse taikina tavalliseen tapaan jauhotetulla alustalla ja tee siitä haluamasi muotoisia pipareita. Paista jouluiset taikataikina piparkakut 125 c uunissa, keskiosassa, noin tunnin ajan.
Piparkakut ovat ”kypsiä”, kun ylä- ja -alapuoli ovat samanvärisiä. Nosta valmiit piparkakut jäähtymään. Koristele piparkakut haluamallasi tavalla.

Niitä voi ripustaa ikkunaan tai seinälle tai laittaa servietti pidikkeeksi . Jos piparkakut lakkaa tai käsittelee puuliiman ja veden seoksella (50/50), kestävät piparkakut myös ulkoilmaa.




Tein myös isoja sydämmiä ikkunaan roikkumaan ja yhden ison enkelin.


Joulupöytään jokaiselle oma servietti pidike.....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...