tiistai 21. kesäkuuta 2016

Maalaissalaatti

Salaattia pöytään juhannuksena.....meillä tätä tarjottiin rippijuhlissa. Salaatin yrttiöljy sai kehuja....niinkuin salaattikin. 



Ohjeeseen.....

Maalaissalaatti

4 annosta

3-4 kananmunaa
1pkt(120 g) HK Amerikan marmoripekonia
1ps (100 g) jääsalaattia
1 ruukku  tammenlehtisalaattia
1rs(250 g) miniluumutomaatteja
100g kurkkua
1(70 g) punasipuli (meillä tämä oli eri astiassa, salaatin vieressä)
50g parmesaanijuustoa

Yrttiöljy

20 lehteä basilikaa
1dl persiljanlehtiä
1/2dl ekstra neitsytoliiviöljyä
1/2dl rypsiöljyä
1rkl sitruunanmehua

Yrttiöljy: Ryöppää yrttejä miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 10 sekuntia. Valuta yrtit hyvin. Pane yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.

Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja lohko ne. Paista pekonit kuumalla pannulla tai grillissä rapeiksi. Rouhi pekonit veitsellä karkeaksi.

 Revi salaatit vadille. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Suikaloi kuorittu sipuli.
Asettele salaatin ainekset vadille, kaada päälle yrttiöljyä (osan öljystä voit tarjota erikseen). 

Salaatti aineet kulhossa....ja sitten sekoittelemaan....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...