2 pkt voitaikinaa (à 500 g)
4 kananmunaa (yksi voiteluun)
reilu 2 dl riisiä, minulla suurin osa oli puuroriisiä ja toinen osa oli ohra/riisi paketista otettua.
4 dl vettä
1 tl lihaliemikuutio
(2 sipulia, hienonnettuna)
400 g naudan jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl valkopippuria
1 tl cayennepippuria
1) Sulata voitaikina.
2) Keitä kananmunat koviksi (8 minuuttia). Kuori ja hienonna ne.
2) Keitä riisi lihalienikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi.
3) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
4) Paista jauheliha.
5) Sekoita kypsän riisin joukkoon jauhelihaseos ja hienonnettu kanamuna. Mausta seos paprikalla sekä musta-, valko- ja cayennepippurilla.
6) Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.
7) Levitä täyte taikinalevylle.
8) Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle.
9) Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kevyesti vatkatulla kananmunalla.
10) Paista lihapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ja että saataisiin ihan kiva ja täyttävä ruoka, tein kolme salaattia....
Halloumi salaatti
Halloumia (jonka kuutioin ja paistoin vähäsen)
hunajameloonia
viinirypäleitä
erilaisia salaatteja
kirsikkatomaatteja
cashew pähkinöitä (paistoin kuivalla pannulla vähän aikaan)
Sekoita kaikki aineet...
Makarooni-tonnikalasalaatti
sydän makaroonia
tuorekurkkua
tomaattia
herneitä
tonnikalaa
kananmunaa
majoneesia
Sekoita kaikki aineet.
Fetasalaatti
erilaistia salaatteja
tomaattia
kurkkua
sipuli
fetaa öljyssä jossa kuivattua tomaattia
kuivattua oregaanoa
sekoita kaikki aineet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D