maanantai 5. syyskuuta 2016

Vuohenjuusto - kirsikkatomaattipiiras

Tein tosiaan markkinoille kaksi erilaista piirakkaa ja kumpikin oli tosi hyvän makuista. Eilen laitoinkin jo toisen piirakan ohjeen jo teille.


Vuohenjuusto - kirsikkatomaattipiiras
 
6–8 palaa

Pohja
125 g voita tai margariinia
noin 3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä

Täyte
1 prk pehmeää vuohenjuustoa
15-20 kirsikkatomaattia puolitettuna
½ prk (á 280 g) aurinkokuivattuja tomaatteja


Munakerma
1 tlk (2½ dl) ruokakermaa
3 munaa
ripaus suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria

Nypi pohja-aineet nopeasti taikinaksi veden kanssa. Ja laita taikina vähäksi aikaa jääkaappiin. Puolita kirsikkatomaatit. Ja tee muna-kerma seos valmiiksi.
Ota taikina pois jääkaapista ja taputa se piirakkavuokaan. Laita sen päälle kirsikkatomaatit. Ota pehmeä vuohenjuusto purkki ja laita pikkulusikalla kasoja piirakan päälle. Laita aurinkokuivattuja tomaatteja piirakan pohjalle. (heh...itse unohdin, muistin vasta että purkki on tuossa....heh...tekevälle sattuu) Kaada munakerman mausteineen vuokaan täytteen päälle.
Paista piirakkaa ensin 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia. Nosta vuoka keskitasolle ja jatka paistamista noin 15 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.








Tein myös toisen salaatin ja sen ohje tulee tässä;

Salaatti

-salaattia
-tomaattia
-kesäkurpitsaa suikaleena
-nuudelia
-vesimelonia
-papaijaa
-ananasta

Riko nuudelit ennen pussista ottamista. Keitä ne ohjeen mukaisesti. Pilko/suikaloi meilesi mukaan tarjoilu astiaan. Lisää jäähtyneet nuudelit. Ja valmista tuli

3 kommenttia:

  1. Tuo vuohenjuustopiirakka😋😍Nam!
    Ja hyvältä kuulostaa myös salaatti!
    Kivaa illan jatkoa!

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Paljon uutta näperrystä....

Hei!! Päätin kyllä etten tänne kirjoittele enään, mutta ihan rupesin muistuttamaan sinua, että tuleppa kurkkaamaan uusia blogejani. Niihin o...