sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Enään 6 päivää jouluun, joulukalenteri 2016

Eilen aamu alkoi riisipuuron valimistuksella......Niinkuin tänä aamunakin....mutta siitä huomenna sitten =D

Eilen tein gluteenittomia karjalanpiirakoita.

Tässä ohje niihin!

Karjalanpiirakat, gluteenittomat
  N.15-20 kpl

2 dl kylmää vettä
½ tl suolaa
2 tl psylliumia
3 dl tattarijauhoa

Täytteeksi jäähtynyttä riisipuuroa, johon sekoitettu tarvittaessa1 raaka kananmuna. Keitä riisipuuroa 1 litran ohjeen mukaisesti.
Sulatettua voita piirakoiden voiteluun
Aloitetaan:
Sekoita veteen suola ja psyllium ja  anna psylliumin turvota hetki. Sekoita joukkoon tattarijauhoja pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kannattaa alussa käsivispilällä aluksi. Valmis taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on suht napakkaa,mutta se ei kuitenkaan saa olla kivikovaa.
Pyöritä taikinasta pöydällä tanko ja jaa tanko 15-20 samankokoiseen palaan. Laita taikinapalat kannen alle, jotta ne eivät kuivu.
Kaulitse yksi taikinapala kerrallaan piirakankuoreksi, täytä ja rypytä. Huolehdi, että taikinapalan alla ja päällä on hieman jauhoa ennen kuin kaulitset.

2 kommenttia:

  1. Minä, vaikka Pohjois-Karjalassa nykyisin asunkin, en tee itse karjalanpiirakoita. Puolustan asiaa sillä, että asuin ennen Savossa. Tykkään kyllä kovasti ja nytkin olen tilannut yli 100 piirakkaa jouluksi. Mukavaa alkavaa jouluviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Itse aina välillä teen piirakoita....nyt kokeilin tosiaan gluteenittomia...että voisi itsekin sitten aattona syödä.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Sienisuola

 Se on joulukuu!!! Ihan mielettömän nopsaan meni tuo marraskuu.  Niin kuin muinakin vuosina on tänäkin vuonna Näpertelijöissä joulukalenteri...