Eilen aamu alkoi riisipuuron valimistuksella......Niinkuin tänä aamunakin....mutta siitä huomenna sitten =D
Eilen tein gluteenittomia karjalanpiirakoita.
Tässä ohje niihin!
Karjalanpiirakat, gluteenittomat
N.15-20 kpl
2 dl kylmää vettä
½ tl suolaa
2 tl psylliumia
3 dl tattarijauhoa
Täytteeksi jäähtynyttä riisipuuroa, johon sekoitettu tarvittaessa1 raaka kananmuna. Keitä riisipuuroa 1 litran ohjeen mukaisesti.
Sulatettua voita piirakoiden voiteluun
Aloitetaan:
Sekoita veteen suola ja psyllium ja anna psylliumin turvota hetki. Sekoita joukkoon tattarijauhoja pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kannattaa alussa käsivispilällä aluksi. Valmis taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on suht napakkaa,mutta se ei kuitenkaan saa olla kivikovaa.
Pyöritä taikinasta pöydällä tanko ja jaa tanko 15-20 samankokoiseen palaan. Laita taikinapalat kannen alle, jotta ne eivät kuivu.
Kaulitse yksi taikinapala kerrallaan piirakankuoreksi, täytä ja rypytä. Huolehdi, että taikinapalan alla ja päällä on hieman jauhoa ennen kuin kaulitset.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vain kolme kuvaa - haaste
Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
Minä, vaikka Pohjois-Karjalassa nykyisin asunkin, en tee itse karjalanpiirakoita. Puolustan asiaa sillä, että asuin ennen Savossa. Tykkään kyllä kovasti ja nytkin olen tilannut yli 100 piirakkaa jouluksi. Mukavaa alkavaa jouluviikkoa!
VastaaPoistaItse aina välillä teen piirakoita....nyt kokeilin tosiaan gluteenittomia...että voisi itsekin sitten aattona syödä.
VastaaPoista