Eilen aamu alkoi riisipuuron valimistuksella......Niinkuin tänä aamunakin....mutta siitä huomenna sitten =D
Eilen tein gluteenittomia karjalanpiirakoita.
Tässä ohje niihin!
Karjalanpiirakat, gluteenittomat
N.15-20 kpl
2 dl kylmää vettä
½ tl suolaa
2 tl psylliumia
3 dl tattarijauhoa
Täytteeksi jäähtynyttä riisipuuroa, johon sekoitettu tarvittaessa1 raaka kananmuna. Keitä riisipuuroa 1 litran ohjeen mukaisesti.
Sulatettua voita piirakoiden voiteluun
Aloitetaan:
Sekoita veteen suola ja psyllium ja anna psylliumin turvota hetki. Sekoita joukkoon tattarijauhoja pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kannattaa alussa käsivispilällä aluksi. Valmis taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on suht napakkaa,mutta se ei kuitenkaan saa olla kivikovaa.
Pyöritä taikinasta pöydällä tanko ja jaa tanko 15-20 samankokoiseen palaan. Laita taikinapalat kannen alle, jotta ne eivät kuivu.
Kaulitse yksi taikinapala kerrallaan piirakankuoreksi, täytä ja rypytä. Huolehdi, että taikinapalan alla ja päällä on hieman jauhoa ennen kuin kaulitset.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sienisuola
Se on joulukuu!!! Ihan mielettömän nopsaan meni tuo marraskuu. Niin kuin muinakin vuosina on tänäkin vuonna Näpertelijöissä joulukalenteri...

-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Sip sap, sip sap, sip sap saa, tänään sataa ripsahtaa. Sip sap, sip sap, sip sap saa, sadehan sieniä kasvattaa! Sip sap, sip sap, sip ...
-
Niinkuin olen kertonut itselläni oli koe mielessä yksi lehtikaali kasvamassa ja siitä sain sato sen verran että tein lehtikaali sipsejä ja ...
Minä, vaikka Pohjois-Karjalassa nykyisin asunkin, en tee itse karjalanpiirakoita. Puolustan asiaa sillä, että asuin ennen Savossa. Tykkään kyllä kovasti ja nytkin olen tilannut yli 100 piirakkaa jouluksi. Mukavaa alkavaa jouluviikkoa!
VastaaPoistaItse aina välillä teen piirakoita....nyt kokeilin tosiaan gluteenittomia...että voisi itsekin sitten aattona syödä.
VastaaPoista