Meidän jouluun kuuluu peruslaatikot aina....sitten olen kokeillut näitä trendilaatikoita, mutta ei niistä vaan ole tullut semmoista suosikkia kuin nämä peruslaatikot. Tänä vuonna taitaa kyllä tulla semmoinen laatikko joka varmaan löytyy meidän joulupöydästä jatkossa...se on nimittäin bataattiaatikko. Olemme nyt kokeilleet ja siitä on tykännyt kaikki! Tähän postaukseen kumminkin laitan porkkanalaatikon ohjeen...
Tämä on eka kerta kun menen vähän niinkuin riman alta 😀😎. Yleensä teen kaikki alusta loppuun asti itse, tänä vuonna on tämä minun ajatus maailmani pikkusen relannut....ja ostin kaupasta valmiit soseet!!
Tein laatikon sosepussin ohjeen mukaan...ja noin kylmiltään maistettuna se maistui todella maukkaalta. Laitan aina nämä laatikot ilman paistamista pakkaseen ja vasta jouluaattona sitten paistelen laatikot.
Ostin tälläistä sosetta... |
Ja se ohje meni näin....
Kaikki aineet sekaisin.....
Ja sitten rasioihin!
Valmistan sitten aatoksi imelletynperunalaatikon. Senkin ohje on nyt muutettava.....Tässä ohje siihen..
Imellytetty gluteeniton perunalaatikko
1 kg perunoita
vettä
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl siirappia
1 dl kiehuvaa vettä
50 g voita
3 - 4 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
Keitä pestyt perunat kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori perunat kuumina ja survo ne. Sekoita perunasoseen joukkoon osa gluteenittomista jauhoista ja siirappi. Anna jäähtyä.
Lisää joukkoon vesi, voi, maito ja mausteet ja loppuosa gluteenittomista jauhoista. Kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä perunalaatikkoa 150 asteisessa uunissa 3 tuntia.
Herkulliset ohjeet, jotenka varmasti maistuu.
VastaaPoista