tiistai 8. syyskuuta 2020

Vohveliraudalla pizza

Niinkuin moneen otteeseen on tullut todettua, se on aina pakko kokeilla, että tietää mistä puhuu.... Vohvelirautaa "mainostetaan" miten siitä on moneen....yhdessä pätkässä netti videota näin kun laittoivat pizza taikinaa vohveliraudalle ja lisäsivät sitten vähän ajan päästä täytteitä ja vohveliraudan kantta vähän raottaen saatiin juusto sulamaan ja pizza oli valmis.

Minä yritin etsiä kyseistä videota, mutten löytänyt....

Joten piti sitten itse kokeilla ja tehdä omanlaisesti se pizza...

 
 
Tein ihan normi pizza taikinan....

 

Pizza pohjataikina

 
25 g hiivaa
2 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl juoksevaa marg. / öljyä
5 dl vehnäjauhoja


Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi.
Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
Täytetty pizza paistetaan alalämmöllä uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 - 12 min.








Tässä kohtaa meni sitten "hermot", kun monen yrittämisen jälkeen, ei näistä tullut niin hyviä, kun oletin. Loput paistoin ihan uunissa sitten.....



Joten jos en nyt sitä oikeaa ohjetta joskus löydä niin sitten en enään tee noi pizzaa....hidasta ja pohjasta tuli kova.... Kertokaa minulle jos tiedätte millainen pohja tuohon kuuluisi tehdä? Onko parempi jos tekee vohvelin tapaisen taikinan.....eli jos joku tietää kertokaapa minulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Mitä yhteistä on postcrossing:lla ja jälkiruualla

Sain kortin 22.4 Virosta. Koska olen ilmoittanut postcrossing omilla "sivullani", että pidän ruoka ja resptikorteista,  niin sitä ...