torstai 1. huhtikuuta 2021

Kebab-liha

Kuinkahan pitkään olen miettinyt, että pitäisi tehdä kebab-lihaa!?! Pakkasessa oli vielä 2 kiloa naudanjauhelihaa, jota olin ostanut suoraan maatila myynistä. On muuten ihan eri makuista kuin kaupasta ostettu! 

Päätin eilen aamupäivästä että minäpä kokeilen kebebin tekoa!

No, eikun pakkasesta jauheliha sulamaan. Jauhelihan sulamiseen menikin pikkusen pitempi aika, kun olin ajatellut! Sillä kebabin tekemiseenkin menee aikaa.

 

Se oli kuulkaa tämä kebab valmista puolen yön aikaan!! Ei yhtään sen aikaisen.....MUTTA kaikki se vaivan näkö kannatti on tämä niin hyvän makuista.

Kebab-lihan valmistus

2 kiloa naudanjauhelihaa

Itselläni oli sellaien valmis kebab mauste pussi yhdelle kilolle. Mutta koska oli vain kilolle, lisäsin runsaasti sitten mausteita vielä.

Tuossa valmis kebabmauste pussissa on; paprika, sipuli, mustapippuri, valkosipuli, basilika, juustokumina, oregano, chili, valkopippuri), jodioitu suola (27 %), muunnettu perunatärkkelys, maltodekstriini (maissi), juurikas/ ruokosokeri.

Lisäsin vielä;

-herbamare

-valkosipulijauhetta

-savupaprika  

-oreganoa

-valkosipuliauhetta

- chiliä

-pippurisekoitusta

sekä 2 rkl perunajauhoja

Jauheliha yleiskoneeseen ja vaivasin taikinasauvalla jauhelihaa 30 min. Laitoin mausteet sekaan, kun  olin muutaman minuutin vaivannut.

Uuni 100 asteeseen.

Kun taikinaa on vaivattu 30 min. tee  taikinasta tasainen pötkö ja kääri se tiukkaan folioon. Folioon tein pohjaan reikiä muutaman kappaleen, jotta ylimääräinen rasva pääsisi valumaan pois.

Uuniin pelille vettä ja ritilälle folio pötkö

Paista 4½ tuntia, sammuta uuni ja anna pötkön olla vielä ½ tuntia uunissa. Ota pötkö uunista ja avaa folio, anna jäähtyä. Kuivaa pötkö ja laita se uuteen folioon. Laita jääkaappiin. Jääkaapissa pötkö annetaan kiinteytyä ja viilentyä.

Minulla tuo pötkö oli yön yli....johtuen siitä että sain sen jääkaappiin vasta vähän vaille klo 24.00!

Tänään aamulla sitten juustoleikkurilla vedin ohkaisia siivuja...kebab siivuja! Ja samalla pääsin maistelemaan.... Kyllä oli makua ja suuremmoinen tuoksu! 

Tänään meillä on siis kebab;ia. Jos sitä tuolta jääkaapista löytyy...kun päivän aikan käyn napsimassa sitä!!!😂😂😂





 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...