maanantai 18. heinäkuuta 2022

Britakakku

 Britakakku on kesän lempiherkkuja! 

Siinä on makean rapea marenkipilvi, ja pehmoinen pohja, sekä kuohkea kermavaahto johon on lisätty sitruunan raikkautta,  ja vieläkö siihen "lätkästään" maukkaita mansikoita. Voiko siitä kukaan kieltäytyä? En usko!!!!

Lauantai aamuna väsäsin vieraille myös vähän makeaa herkkua. Riisikakkupitsojen lisäksi. Riisikakkupitsa ohjeet löydät TÄÄLTÄ.




Britakakku

Kakkupohja

150 g voita

1 ½ dl sokeria

4 kpl keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 ½  dl maitoa

Marenki

4 kpl valkuaista

2 dl sokeria

mantelilastuja

Täyte

2 dl kuohukermaa

1 prk vanilijakreemiä

2 rkl sokeria

1 dl lemon curd

1 sitruunan menut

mansikoita


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Laita marengin päälle mantelilastuja. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

Anna kakkulevyn jäähtyä ja ja leikkaa se terävällä veitsellä 4 osaan. Irrota paistopaperi.

Pilko mansikoita, poista kannat ja leikkaa mansikat puoliksi. Ota muutama mansikka sivuun että voit ne laittaa kakun päälle. Purista sitruuna ja laita mehu niiden mansikoiden päälle jotka tulevat täytteeseen. Anna tekeytyä jonkin aikaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kreemi ja lemon curd ja sekoita ne kermavaahdon joukkoon tasaisesti.  Mausta se sokereilla. Kaada mansikoista sitruunamehu pois. Lopuksi lisää mansikat täytteeseen. Lisää ne vasta kun alat täyttämään kakkua.

Nosta kakkulevy tarjoiluvadille. Lisää täytettä. Nosta toinen kakkulevy päälle.  Täyte. Nosta kolmas ja lisää täytettä. Päällimmäiseen levyyn ei tule enää täytettä. Lisää päälle niitä mansikoita mitä olit jättänyt koristeluun. Itselläni oli vielä suklaa mintunoksia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Huhtikuun haaste suoritettu

Huhtikuun haasteeksi olin laittanut; Yllätä joku. Tämän yllätyksen tein yhdessä muiden näpsäköiden kanssa eräälle näpsäköistä 😂 Ehdotin ett...