Työkaveri tuli käymään tuossa menneenä viikolla kylässä. Aikaisemmin viikolla oltiin puhelimessa juteltu kuplateestä. Ja hänelle olin hehkuttanut miten herkullisia ne ovat.
Hän kertoi puhelimessa, että hänellä on tapiokahelmi, joista voi itse keitellä teehen helmet. Joten kun tuli käymään toi mukanaan näitä tapiokahelmiä minulle.
Tapiokahelmiäjuoma tehdään yleensä tummista boba-tapiokahelmistä, joissa on käytetty muun muassa maissi- tai perunatärkkelystä. Helmet ovat kypsentämättöminä vaaleanruskeita, ja muuttuvat kypsyessään mustiksi.
Minulle tuli tuoksusta, salmiakki mieleen.....Tässä kaksi keitto ohjetta tapiokahelmille.......
Tapiokahelmitee
1 dl kuivattuja tapiokahelmiä
1 l vettä
Siirappi
2 dl vettä
2 dl sokeria
1/2 tl ruusuvettä
Lisäksi
vahvaa teetä
maitoa tai mehua
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää tapiokanhelmet ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Pikaversiot kypsyvät jopa 5 minuutissa, muutkin yleensä 15-20 minuutissa.
Tee siirappi. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja sekoita sokeri siihen. Anna jäähtyä ja mausta halutessasi ruusuvedellä tai muulla haluamallasi makuaineella. Voit myös käyttää valmiita makusiirappeja.
Valmista vahva tee, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin tai pakastimeen viilenemään. Mitä kylmempänä tarjoat juoman, sitä herkullisempaa se on.
Valuta kypsät tapiokahelmet ja laita ne pieneen kulhoon. Kaada päälle makusiirappi ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia tai mielellään vaikka pari tuntia jääkaapissa. (Jos et käytä tapiokahelmiä heti, säilytä niitä jääkaapissa kannellisessa astiassa, muuten ne alkavat kovettua.)
Kaada kylmä tee lasiin ja annostele pohjalle tapiokahelmiä. Lisää siirappia makeutukseksi. Jos haluat, voit lisätä teehen maitoa tai hedelmämehua.
Näin valmistat Boba -helmiä kuplateehen
Tapiokahelmiä
Vettä
Fariinisokeria makeutukseen oman maun mukaan
Tee näin:
Mittaa haluamasi määrä tapiokahelmiä. Älä valmista liikaa sillä kypsennetyt tapiokahelmet säilyvät hyvinä vain muutaman päivän.
Kiehauta reilusti vettä kattilassa, jotta tapiokahelmillä on paljon tilaa liikkua ja kypsyä hämmentäessä. Anna veden kiehua kunnolla kuplien.
Lisää kuivat tapiokahelmet kiehuvaan veteen ja hämmennä. Helmien kuuluu nousta veden pintaan ja kellua. Anna kiehua noin 10-12 minuuttia välillä sekoitellen, etteivät helmet tartu toisiinsa.
Sammuta liesi ja nosta kattila pois. Peitä kattila kannella ja anna helmien kypsyä valmiiksi lämpimässä vedessä ja höyryssä vielä toiset 10-12 minuuttia.
Kaada kypsät helmet siivilään ja valuta ylimääräinen vesi pois. Halutessa voi ripotella esimerkiksi fariinisokeria helmien päälle ja sekoittaa varovasti. Tapiokahelmet ovat nyt valmiita käytettäväksi kuplateejuomiin.
Mikäli kypsiä helmiä jää yli, niitä kannattaa säilyttää ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Purkkiin kannattaa lisätä hieman vettä, jotta helmet pysyvät kosteina eivätkä liimaudu yhteen. Kypsennetyt helmet säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
Tapiokahelmien keittoaika saattaa vaihdella eri valmistajien tuotteiden välillä. Lue aina myös pakkauksen keitto-ohjeet.
Ystäväni oli keittänyt ja toi minulle niitä maistettavaksi.
Ystäväni oli laittanut tähän makusiirappiin hunajaa ja siirappia. Ja ihan vähän fariinisokeria. |
Laittelen juttua kun yritän omia makuja saada tapiokahelmiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D