lauantai 11. marraskuuta 2023

Jääkahvi

Kylään mennessä sanon aina, että en minä juo kahvia. 

No, jaa....en minä juo perinteistä kahvi. Mutta se Irish coffee menee ja sitten olen ihastunut aivan valtavasti jääkahveihin. Niitähän saa nykyään kaupasta vaikka minkälaista. 

Ja kyllä kahviloissakin tätä nykyä saa erityiskahveja, niistäkin pidän. 

Aika monella taataa olla kotonaan jonkinlainen kapselikone. Niin myös itselläni. Pieni erityiskahvi silloin tällöin on niin herkkua, että!

Jääkahvia ei ole vaikea itsekään tehdä. Ja siitä saa ihan yhtä hyvää kun kaupasta ostettu. 

Jos itse haluaa valmistaa alusta asti tee ensin kahviuutetta. Tästä ohjeesta saa parille jääkahvia.....Riippuu tosin siitä miten paljon juo päivän aikana.

Kylmäuutettu kahvi

8 dl, 5 min + uuttaminen 12 t

1½ dl tummapaahtoista suodatinkahvijauhetta

8 dl kylmää vettä

Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon. Anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Voit suodattaa kahvin myös suodatinpussin avulla.

Kahvi säilyy jääkaapissa pari viikkoa. 


Vinkkinä voisi antaa tallaisen pienen kikan, että kannattaa tehdä myös kahvista jääpaloja, sillä silloin tuo jääkahvi ei laimennu jääpalojen sulatetta. 

Tähän aiheeseen päädyin oikeastaan siitä syystä kun poikani ja hänen tyttöystävä olivat käyneet kaupungissa ja törmänneet tallaiseen jääkahviin kuin  Havafiesta ICED coffee.

Tässä on parina päivänä tullut herkuteltua tällä ja on kyllä maukasta.Tällä saa kyllä leivontaankin hyvän kahvin maun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Sienisuola

 Se on joulukuu!!! Ihan mielettömän nopsaan meni tuo marraskuu.  Niin kuin muinakin vuosina on tänäkin vuonna Näpertelijöissä joulukalenteri...