Se on taas jo sunnuntai! Miten nämä vapaapvät menee niin nopsaan?!
Eilen illalla tein jälleen sämpylä/patonki taikinan yö yli kohoamaan.
Tein myös persiljavoi, jota sitten olin päättänyt laittaa "leivän" väliin.....
Olisin tehnyt leivän, mutta koska olen muuton yhteydessä laittanut pitkät kakkuvuokani johon mystiseen paikkaan, niin päädyin tekemään patonkia.
Joten, aloitetaan.......
Ala ja yläkuvassa persiljavoi, jonka tein. Tässä ohje siihen;Persiljavoi
2 rkl sitruunamehua
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 dl hienonnettua persiljaa
200 g voita
Silppusin persiljan. Voin käytin pikaisesti mikrossa, että pehmeni. Sekoita hienonnettu persilja ja voi,
Lisää sitruunamehu ja kylmäpuristettu rypsiöljy. Sekoita kaikki ainekset. Itse käytin sitruunan makuista neitsyt öljyä. Ja hyvin toimi.
Taikinaan.....Hyvin oli jälleen taikina noussut jääkaapissa. Joihinkin pystyn laittamaan määrät, mutta esim. jauhoihin en koska tämäkin patonki taikina on saanut puurosta "alun".
Sämpylä/patonkitaikina
aamun puuron jämät
6 dl vettä
1 pss kuiva hiivaa
suolaa
1 rkl tummaa siirappia
vehnäjauhoja
Nämä laitetaan jälleen kaikki sekaisin ja kohotettaan jääkaapissa.
Tein tuollaisen levyn, johon sitten laitoin persiljavoita ja juustoraastetta vähän. Rullasin ja nostin pellille. Annoin vähän aikaa kohota.
Siinnä ne on paistettu, niin paistoin 225 asteessa ja noin 25 min.
Kyllä tuli herkullisen makuista patonkia.
Tein tuollaisen levyn, johon sitten laitoin persiljavoita ja juustoraastetta vähän. Rullasin ja nostin pellille. Annoin vähän aikaa kohota.
Siinnä ne on paistettu, niin paistoin 225 asteessa ja noin 25 min.
Kyllä tuli herkullisen makuista patonkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D