maanantai 6. tammikuuta 2025

Porkkanasta herkkua

Porkkana kyllä sopii moniin ruokiin, leivonnaisiin jne. 

Eilen kokeilin itselle sellaista pientä riekan tyylistä leipästä, jossa porkkana näytteli juuston kanssa pääosaa. 

Tämä resepti on helppo kuin mikä! Vain kolmea raaka-ainetta ja jos haluaa maustetta niin voi toki laittaa. Mutta itselle riitti voimakkaan juustonmaku.



Porkkanaleipäset

-porkkanaraastetta (itsellä olli yksi keskikokoinen porkkana)

-juustoraastetta    (juustoraastetta laitoin porkkanaraasteenseen nähden puolet)

-kananmuna (näitä laitoin vain yhden)

Hienojakoiseksi raasteeksi porkkana ja juusto. Porkkanan ja juuston sekaan kananmuna ja kaikki sekaisin. 

Uuni 200 asteeseen. Tee raasteista taikinasta leivinpaperille kasoja ja taputtele ne "levyiksi". Tee niistä noin 10 cm halkaisialtaan. 

Kun ovat paistuneet anna hetken jäähtyä. Ja sitten, eikun syömään!!! Ihan mielettömän hyviä olivat....

Tuosta määrästä sain 5 kpl.





Sisälle laitoin kurkkusilppua, kirsikkatomaattin paloja ja voitelin ensin ruohosipuli tuorejuustolla.



4 kommenttia:

  1. Kiitos ideasta! Pidän kovasti porkkanoista, joten noita tulen kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä....herkkua oli...meinaan nyt mennä tekemään itselle töihin tuota. Saa jotain leivän tapaista syödä.

      Poista
  2. Porkkana on kyllä monipuolinen juures. Siitä saa leipää, kakkua ja vaikka mitä.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tammikuun alun postcrossing:a

Perjantaina tippui ihan kunnolla näitä postikortteja postilaatikkoon. Peräti 5 kpl tuli Saksasta ja sitten tuli Japanista, Ranskasta sekä US...