Itselläni on tuolla kasvimaalla tomaattia, mutta eivät vaan näytä "punastuvan"!
Niitä innolla odottaen, sillä on ne niin eri makuisia kun ovat omasta "pellosta"!
Nyt sitten "jouduin" kaupan kirsikkatomaatteja paahtamaan...
Niistä saa helpon ja herkullisen lisukeen. Minulla ne olivat tänään vieras pöydässä rieskan päälle laitettavaksi.
Paahdetut tomaatit airfryer
200 g kirsikka- tai luumutomaatteja (puoliksi leikattuna)
1 rkl oliiviöljyä (itselläni oli sellaista fetajuustosta jäänyttä öljyä, laitoin sitä päälle, kun siinnä on hyvät yrtit ja punapippurit)
1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa (näitä en nyt laittanut kun tuossa öljyssä oli jo)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita kulhoon. Lisää oliiviöljy, yrtit, suola ja pippuri. Sekoita hellästi.
Laita tomaatit airfryerin koriin leikkauspinta ylöspäin.
Paista 180 °C:ssa noin 12 minuuttia. Tarkkaile, etteivät pala.
Nämä paahdetut tomaatit maistuvat parhaiten vastapaistettuina, mutta kyllähän ne säilyvätkin hyvin, ja niitä voi sitten myöhemminkin hyödyntää.
Valmiiksi paahdettuja tomaatteja ei kannata pitää tarjoilla huoneenlämmössä kuin 1–2 tuntia. Sillä pitempi aika pehmentää tomaatin rakennetta ja "vettyvät".
Tomaatit säilyvät tosi hyvin ilmatiiviissä rasiassa, jääkaapissa, jopa 3 päivää. Niitä kannattaa sitten lämmitä kevyesti pannulla tai airfryerissä ennen tarjoilua. Saavat näin osan rapeutta takaisin.
Pakkaseen;
Näitä siis voi pakastaa. Tosin niiden rakenne muuttuu sulatettaessa. Silloin ne sopii parhaiten keittoihin, kastikkeisiin tai risottoon.
Kannattaa pakasta annos kokoihin. Jos nimittäin pakastaa.
~~~
Ja mihinkäs muihin voi sitten näitä tomaatteja käyttää;
~Paahdettu maalaisleipä
Rapea, lämmin leipä toimii täydellisenä alustana paahdetuille tomaateille. Lisää päälle basilikaa ja nokare tuorejuustoa.
~Pehmeä keitetty kananmuna
Täyteläinen muna ja makea tomaatti ovat loistava pari. Erityisesti brunssilla tai kevyellä iltapalalla.
~Rucola-pohjainen salaatti
Tomaattien makeus tasapainottuu rucolan pippurisuudella. Lisää päälle pinjansiemeniä ja balsamicoa.
~Täysjyväpasta
Sekoita paahdetut tomaatit pastaan ja ripottele päälle parmesaania. Näin saat helppo ja nopeaa arkiruokaa.
~Feta tai vuohenjuusto
Murustele juustoa lämpimien tomaattien päälle.
~Marinoidut oliivit
Jos kaipaat Välimeren fiilistä, tarjoile tomaattien kanssa muutama marinoitu vihreä tai musta oliivi.
Noita tomaatteja kun paahdoin tuli ihana tuoksu....kenties vähän välimerellinen tuoksu!
~~~
Oikeastihan näitä tomaatteja paahdetaan hitaasti uunissa, mutta kyllä näistä air fryerilläkin tuli hyvän makuisia.
Uunissa tuo paahto on; 120-asteisessa uunissa, n. 1 1/2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D