maanantai 29. syyskuuta 2025

Kiinteä kurkkusalaatti

Syksy on tullut ja sen satoa on jälleen jaossa. 

Itsellänihän tuo sato jäi hyvin, hyvin, hyvin pieneksi. Nooh, onneksi ystävät luovuttavat omista sadoistaa. Suuresti olen kiitollinen tästä!

Reseptin kurkut sain ystävältäni. Tämä resepti on isolle määrälle kurkkuja. Itse pienentelin kukka määrän mukaan ohjetta.

Joten ohjeeseen...

Kiinteä kurkkusalaatti

5 kg avomaankurkkuja

1 kg sipulia

2-3 värikästä paprikaa

1 dl tillisilppua (käytin kuivattua, 1 dl tuoretta vastaa 1-2 tl kuivattua)

4 dl etikkaa

1/2 dl karkeaa merisuolaa

1 kg hillosokeria

Kurkut, sipulit, paprikat ja tillit silputaan. Silppu kuumennetaan etikka-suolaliemessä. Lisätään hillosokeri ja keitetään seosta noin 10 minuuttia. Purkitetaan puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Säilytetään jääkaapissa.

Kurkkusalaatti on valmista syötäväksi heti jäähdyttyään. Se säilyy seuraavaan satokauteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kiinteä kurkkusalaatti

Syksy on tullut ja sen satoa on jälleen jaossa.  Itsellänihän tuo sato jäi hyvin, hyvin, hyvin pieneksi. Nooh, onneksi ystävät luovuttavat o...