Syksy on tullut ja sen satoa on jälleen jaossa.
Itsellänihän tuo sato jäi hyvin, hyvin, hyvin pieneksi. Nooh, onneksi ystävät luovuttavat omista sadoistaa. Suuresti olen kiitollinen tästä!
Reseptin kurkut sain ystävältäni. Tämä resepti on isolle määrälle kurkkuja. Itse pienentelin kukka määrän mukaan ohjetta.
Joten ohjeeseen...
Kiinteä kurkkusalaatti
5 kg avomaankurkkuja
1 kg sipulia
2-3 värikästä paprikaa
1 dl tillisilppua (käytin kuivattua, 1 dl tuoretta vastaa 1-2 tl kuivattua)
4 dl etikkaa
1/2 dl karkeaa merisuolaa
1 kg hillosokeria
Kurkut, sipulit, paprikat ja tillit silputaan. Silppu kuumennetaan etikka-suolaliemessä. Lisätään hillosokeri ja keitetään seosta noin 10 minuuttia. Purkitetaan puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Säilytetään jääkaapissa.
Kurkkusalaatti on valmista syötäväksi heti jäähdyttyään. Se säilyy seuraavaan satokauteen.



Hello, and warm greetings from Montreal, Canada! Your harvest may be small, but it is beautiful and colourful! And you have used it well! Wonderful!
VastaaPoistaHello and autumn greetings to Montreal. A small but colorful harvest indeed. Even a small harvest is good to save for the winter.
PoistaJoy and light to your life!