Eilen ennen nukkumaan menoa tein taikinan yöksi jääkaappiin nousemaan.
Yleensähän teen tuon sämpylätaikinan näppi tuntumalla. Mutta nyt kokeilin näitä minun uusia jauhojani. Joten nyt otin oikein vaakan esille ja mittailin aineet.
Paitsi oliiviöljyn, laitoin normisti "koura" tuntumalla. 😂 Unohdin mitata.
No, mutta mennään jauhoihin. Täytyy sanoa, että kyllä on jauhoilla ja jauhoilla eroa! Nämä uudet jauhot olivat ihanan pehmeän tuntuisia, helppo käsitellä.
Leipominen oli helppoa. Ja itse lopputulos oli herkullinen. Otto Gård sivuilla on myös yön yli sämpylä ohje, löydät täältä sen. Tuosta sain idean kokeilla, omanlaisia sämpylöitä.
Ohjeeseen, ole nyt tosiaan mittaillut tarkasti....En ihan ekalla kerralla uskaltanut laitella kaikkea sekaisin, varsinkin kun on jauhoja joita en ole aikaisemmin kokeillut, toisaalta tavallaan menihän se nytkin näin näppituntumalla....koska mittailin ja lisäilin, mittailin ja lisäisin...
Nuo jauhot oli hyvä työstää.
Ohjeseen;
Uusien jauhojen sämpylät (yön yli kohoavat)
16 kpl sämpylää
5,5 dl (500g) kylmää vettä
10 g suolaa
10 g siirappia
10 g hampunsiemeniä (otto gård)
10 g auringokukansiemeniä
300 g spettijauhoa (otto gård)
50 g vehnälesettä (otto gård)
200 g vehnäjauhoja (otto gård)
15 g kuivahiivaa
n. 0,5 dl oliiviöljyä
Ensin illalla laitetaan kaikki ainekset sekaisin. Tämän jälkeen kulhoon kansi tai peitä muulla tavalla.
Aamulla leivoin pienet sämpylät. Annoin kohota n. 30 min.
Uunin lämpötila 225astetta, paistoin n. 17 min. Uunista ulos, pyyhkeen alla vähäksi aikaan ja eikun syömään.
Aivan ihana pehmeitä ja herkullisen makuisia. Kyllä kannatti tilata näitä jauhoja. Suosittelen käykää tutustumassa heidän sivuilleen. Otto Gård
Kokeiluni onnistui, sämpylät ihania....
Herkullisen näköisiä sämpylöitä ja ohje😋 Kiva kun uudet jauhot ovat hyviä.
VastaaPoista