tiistai 23. kesäkuuta 2015

Herkullinen raparperipiirakka

Kesään kuuluu raparperit ja siitä tehtyjä herkkuja....Nyt sain aikaseksi piirakan joka oli todella herkullinen. Tässä sinullekin ohje...



Herkullinen raparperipiirakka

8 annosta, 30-60 min

150 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria
1 kpl muna
0.5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
täyte:
5 dl raparperipaloja
0.5 dl sokeria
2 kpl munaa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa tai ranskankermaa
(1 tl vaniljasokeria)

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.

2. Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon tai ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.




Tämän piirakan pohja olli kyllä todella maukas...ajattelin kokeilla sitä myös omenapiirakan pohjana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...