Herkullinen raparperipiirakka
8 annosta, 30-60 min
150 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria
1 kpl muna
0.5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
täyte:
5 dl raparperipaloja
0.5 dl sokeria
2 kpl munaa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa tai ranskankermaa
(1 tl vaniljasokeria)
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen
rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu
vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.
2. Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja
vaniljasokeri tuorejuustoon tai ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä
piirakka 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Tämän piirakan pohja olli kyllä todella maukas...ajattelin kokeilla sitä myös omenapiirakan pohjana. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D