sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Ohjeita, ohjeita ja ohjeita

Minä niin päätin silloin, kun juhlia aloin järjestämään, että kuvaan kaikki ja kaikkea mitään teen!!!! Hmmmmmm, no, joo, en sitten kerennyt kuvaamaan....johtuneekohan siitä että oli kiirettä, kiirettä ja kiirettä!!!!

Mutta koska kaikki tulevia ohjeita on kokeiltu ja hyväksi havaittu ajattelin kirjoitella teille ne puuttuvat reseptit, ja kaikki tähän yhteen ja samaan "pötköön".....joistakin tekeleistä on jotain kuvaa.... siispä kuva sieltä ja kuva täältä =D

Kerron kumminkin aina näistä tekeleistäni :)  Aloitetaan....

Yläkuvassa on 7 minuutin kakku....tosi helppo ja nopea tehdä, mutta mikä tärkeintä....siis aivan mielettömän hyvää (On tuo herkku, jossa tuota valkoista kuorrutetta).



7 minuutin kakku

4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja

Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla (vehnäjauhoilla tulee vuoan kuviointi kauniimmin esille) vähintään 2 litran rengasvuoka.

Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Minä paistoin 180 asteessa 45-50 min. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella, pitkällä grillitikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä. 


Kuorrutus:

60 g pehmeää voita
100 g appelsiinituorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruuna/tai appelsiinimehua
2 tl vaniljasokeria


Voi ja juusto sulatetaan verkalleen kattilassa koko ajan sekoitellen. Kun juusto on sulanut kokonaan sekaan, lisätään mehu, vanilliinisokeri ja tomusokeria. Vatkaa sileäksi kuorrutteeksi ja kuorruta kakku kaataen seosta varovasti kakun päälle ja siloitellen lusikalla. Jos seos jähmettyy, lämmitä hieman uudelleen.

~~Kakku oli aivan mielettömän herkullinen ja tuo kuorutus.... :P sekin oli nam....

~~~~Testissä oli erilaisia koristuksia....porkkanasta ja viinirypäleisätä....



No näihin en ollut sitten yhtään tyytyväinen....mutta tulipahan kokeiltua!



 
Viinirypäleet saivat pullasudilla kananmuna valkuaista "niskaaansa" ja sitten sokeria....niistä tuli nättejä, mutta sitten yritin laitta vähän mansikanmakuista tomusokeria, ei hyvä....



Patongin kanssa tarjosin yrttituorejuustoa suoraan kaupasta, mutta sitten tein porkkanalevitettä...Siitä ei sitten tullut kuvan kuvaa :( mutta voin suositella ja vieraat pitivät kovasti siitä.


Porkkanalevite
3 porkkanaa
3 dl vettä
50 g rasiamargariinia
0.3 tl suolaa
0.5 dl tuoretta rakuunasilppua
0.5 dl tuoretta persiljasilppua
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanapalat kypsiksi vedessä. Kypsennysaika on 15-25 minuuttia palakoosta riippuen. Kaada keitinvesi pois ja survo kypsät porkkanat haarukalla ja anna jäähtyä. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna levitteen maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
 

Voileipäkakun välissä oli Lohinen levite...tässä myös siitä ohje;

Lohinen levite
1½ dl philadelphiajuustoa
100 g lämminsavustettua lohta
3 rkl hienonnettua tilliä
1 tl puristettua sitruunamehua

Sekoita juusto lohi ja tilli. Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

~~~~Tämä sopii myös hyvin leivän päälle levikkeeksi.

  ~~~~Jaahasta, sitten tein ison annoksen perunasalaattia ja se meni kaupaksi tosi hyvin....seuraavana aamuna sitä olikin ihan pikkusen jäljellä enään....


Heh...siitä tulikon otettua peräti pari kuvaa :)



Perunasalaatti

10 kpl perunoita (kiinteä lajike)
nippu uutta sipulia vartineen
1 kpl iso kurkku
3-4 kpl suolakurkkuja
1 nippu persillijaa

Kastikkeeksi;
majoneesia



(itse tein isomman määrän, oli siis enemmän perunaa jne...)

Keitä perunat kuorineen ja anna jäähtyä. Kuutioi kurkut, viipaloi
sipuli ja varret. Vipaloi perunat (minä en kuorinut perunoita, kun olivat uusia perunoita. 4. Lado perunaviipaleita, kurkkua, sipulia ja persiljaa isoon astiaa. Laita majoneesi päälle ja kääntele varovasti. Laita perunasalaatti jääkaappiin 1-2 tuntia, ennen tarjoilua. 

~~~~No, sitten oli vielä maukkaita kalapullia hauesta.....


Maukkaat

kalapullat hauesta

    500 g haukea

    1 dl korppujauhoja

    2 dl vettä jossa limemausteseos pss

    2 munaa



Fileoi kala nahattomaksi ja poista ruodot. Jauha kala lihamyllyllä tai monitoimikoneella. Turvota korppujauhot limemausteseos vedessä. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja pyöritä pulliksi. Paista voissa paistinpannulla. Voit paistaa myös uunissa.

Juu, kaupaksi menivät, niinkuin ihan tavis lihapullatkin!



No, tässä näitä ohjeita nyt tuli ihan mukavasti.....muista käydä TÄÄLLÄ.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...