tiistai 9. kesäkuuta 2015

Mehevä suklaakakku

Löysin tämän ohjeen lehdestä Herkku Leivonta, 3/2015. Tässä lehdessä on keväälle ja kesän juhliin ohjeita.  Tein kaksi kakkua juhliin.....muuten samanlailla mutta omat koristukset.

Tässä ohje ja kuvaa kakuista;

Mehevä suklaakakku

8-10 palaa


(20x20cm vuoka)
Kakku:
125 g voita palasina
3,75 dl sokeria
1,25 dl vettä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
  ½ tl soodaa
3,75 dl vehnäjauhoja
1,25 dl kevytranskakermaa
2 kananmunaa
2,5 dl kermaa
250 g vadelmia, sulatettuna tai tuoreina
Kuorrutus:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1,75-2 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauhota ja voitele 20 x 20 cm vuoka.
Sekoita kattilassa sokeri, voipalat, vesi, kaakao ja sooda. Sekoittele matalla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut täysin. Nosta lämpöä ja kiehauta. Alenna lämpöä ja anna kuplia rauhassa 3 min. Sirrä suureen kulhoon, jotta seos jäähtyy huoneenläpöiseksi. Lisää kulhoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sekä ranskankerma ja munat. Vatkaa, kunnes taikina on sileää, paksua ja vaaleaa. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Paista 45-50 minuuttia. Kokeile että kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa 5 min, ennen kumoamista. Anna jäähtyä kokonaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vadelmat sekoitellen kermavaahdon joukkoon. KUORRUTUS: Sulata suklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa ja vatkaa tasaiseksi.  Sitten onkin aika leikata kakkupohja kahteen osaan. Laita väliin vadelmakerma ja päälle suklaakuorrutus. Ja päälle kuorrutus. 






Toisen kakun koristeena oli ananaskukkia.




Toiseen kakkuun laitoin mansikoista kukkia ja lehdet ovat mansinkanlehtiä. Ne pesin ja kuivasin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...