lauantai 2. heinäkuuta 2016

Jauheliha-munakasrulla

Oikein kaunista heinäkuun alkua!

Ennen ruoka ohjetta täytyy muistella menneitä.....tänään olisi äitini syntymäpäivä. Vaikka hänen pois menostaan on jo monta vuotta, tuntuu että siitä olisi vain hetki.....Hän lähti ihan liian varhain....ei edes nähnyt kaikkia lapsenlapsiaan.... minun ikäväni on osin hellittänyt, mutta jotkut päivät ovat sitten tosi isolla ikävällä meneviä....

Enkeli terveisin äidille!

Nyt näihin ruoka juttuihin....eilen oli kiire töistä tullessa...pääsin vähän yli kaksi ja kuudelta tuli vieraita.....piti saada jotain kivaa syömistä heille.
Monen monta ajatusta tuli taas mieleen mitä tarjoan.....mutta loppujen lopuksi sitten päädyin jauheliha-munakasrullaan. Sen kanssa tein sitten salaattia.....mutta siitä myöhemmin....

Enhän minä muistanut ottaa kuvaa kun rulla valmistui....tämä kuva otettu aamulla....jäljelle jäi vain pienen pieni siivu!


Ohjeeseen....

Jauheliha-munakasrulla

Munakas;
5 kananmunaa
5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa


Tee ensin munakas. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos leivinpaperilla vuorattulle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-30 min kunnes munaksa on saannut hieman väriä ja on kypsä. Anna munakkaan jäähtyä ennen täyttämistä.



Täyteenä minulla oli;

700 g jauhelihaa
1 pkt koskenlaskiaa (olisi voinnut olla 1½...olisi tullut pikkusen kosteampi)
keltainen paprika
oman mielen makuisia mausteita
paahdettua sipulia

Paista jauheliha ja lisää koskenlaskia, mausteet, paahdettu sipuli. Lopuksi sitten vielä keltainen paprika joka on laitettu pieneksi paloiksi. (koskenlaskija sulaa ja jauheliha/sulatejuustosta tulee massa)

Laita täytettä rullalle.....


Rullaa rulla rullalle =D =D =D (suomalaista helposti ymmärrettävää kieltä...)

Tämän voit tehdä aikaisemmin....ja laittaa rulla jääkaappiin vähäksi aikaa vaikka...tai vaikka yöksi....
Ennen tarjolle laittoa lämmitä uuni 225 asteeseen. laita rulla noin 10-20 min llämpenemään. Päälle voi laittaa juustoraastetta jos haluaa.

Jauheliha-munakasrulla maistuu salaatin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Ikävä poisnukkuneita kohtaan voi tulla mitä yllättävämmissa tilanteissa,vaikka tietysti vuosipäivät ovat aina ne pahimmat.Oletko tehnyt munakasrullaa muulla täytteellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Sisällehän voi laittaa vaikka mitä....kinkkua, kalaa, kasviksia....esim. kala + tuorejuustoa, sitten kinkkua + juustoraastetta...maustamatontuorejuusto / tai ranskankermaa, tuohon jauheliha voi laittaa myös makua antamaan porkkanaa jne.....ihan kaikkea voi laittaa, rohkeasti vaan kokeilemaan omia mieli raaka-aineita =D

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...