tiistai 13. syyskuuta 2016

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Tuossa syyskuun alussa tein vähän samanlaisen piirakan. Tein pikkusen erilaisen pohjan, ja muutenkin pikkusia muutoksia.


Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
 
6–8 palaa
Pohja;
125 g voita tai margariinia
1½ dl parmesaaniraastetta, minulla oli tälläistä kuin; kuivattua juustoraastetta, Formaggio da pasta
noin 3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä

Täyte;
140 g pehmeää vuohenjuustoa
3 tomaattia siivuina
kuivattua basilikaa
½ prk (á 280 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rouhittua mustapippuria, (suolaa)

Munakerma;
1 tlk (2½ dl) kippari savujuustoa
3 munaa
ripaus sokeria ja rouhittua mustapippuria, (suolaa)

Nypi pohja-aineet nopeasti taikinaksi veden kanssa. Painele taikina voidellun, 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa tomaatti sivuiksi. Levitä viipaleet vuokaan pohjan päälle. 
Laita aurinkokuivatua tomaattia piirakkaan ja sen jälkeen laita lusikalla pehmeää vuohenjuustoa piirakkaan. Tämän jälkeen laita kuivattua basilikaa.

Sekoita munakerman aineet ja kaada vuokaan täytteen päälle.
Paista piirakkaa ensin 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
Nosta vuoka keskitasolle ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Itse laitoin piirakan odottamaan vieraita. Tarjoan kylmänä. Tämän kanssa sopii raikas vihreäsalaatti hyvin.







2 kommenttia:

  1. Namskis!
    Juuri tämmöisestä piirakasta tykkään!❤️
    Mukavaa tiistaita sinulle!

    VastaaPoista
  2. Oiii, en kestä! Piirakka näyttää niin hyvältä, syötävän hyvältä! :D

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...