lauantai 15. huhtikuuta 2017

Aurinkoleipäni

Olen tässä harjoitellut tekemään gluteenittomilla jauhoilla erilaisia leivonnaisia. Leipää olen tehnyt ja muutama on mennyt ihan penkin alle.....ja toiset sitten ovat olleet ihan syötäviä.
Nyt olen kehitellyt jälleen oman gluteenittoman leipä ohjeen...Ajatuksena samalla osallistua erääseen kilpailuun.
Tällä kertaa minusta leivästä tuli kyllä tosi maukasta.

Minun leipäni nimi on, Aurinkoleipä. 🌞🍔

Olen käyttänyt näitä gluteenittomia jauhoja tuolaiset 5-6 kuukautta ja vieläkään en tunne olevani niin varma tekijä, kun "vanhaan" aikaan......silloin leipasin sämpylöitä vehnä/hiivaleipä jauhoista jatkuvasti ja varmoin ottein!

Hauskinta tässä on tämä tunne.....ihan kun olisi vasta opettelemassa tekemään ruokia/leipomisia. Jotenkin tämä minun ruoka/leipomis into on pikkusen hakusessa.....Syy; Talossa asuu 4 ihmistä ja kun jokaiselle tekee eri ruokaa/leipää yms....tuntuu välillä tosi tylsältä!!! Olisi ihana tehdä niinkuin "ennen"....tehdä kaikille 8 sama ruoka ja samat leivät jne.....

Mutta näillä on mentävä!!!

Palataan aiheeseen...tosiaan voisiko ihminen paremmin huomata että gluteenitonta on syötävä ja lähellä on paikka mistä saa kaikenlaista gluteenitonta...

Kannattaa kurkata Vuohelan Herkku sivuille, löydät sen TÄÄLTÄ, tuolta kautta löydät heidän tuotteet. Sieltä löytyy ihan varmasti jokaiselle jotakin.

Löydät Vuohelan Herkku, verkkokaupan TÄÄLTÄ.

Vielä muutaman päivän on myös tuo kilpailukäynnissä....jos kiinostuit, niin pääset TÄÄLTÄ lukemaan kilpailun säännöistä.

Mutta hei...nyt siihen minun leipään...

Aurinkoleipä

2 kpl

5 dl vettä
1 rkl psylium
1 pss kuivahiivaa
1 rkl yrttisekoitusta, kuivattua (-ruohosipuli, -persilja, -paprika)
n. 5 dl gluteenitonta jauhoa
n. 5 dl tummaa gluteenitonta jauhoa
1 pss siemensekoitusta ( paahdettuja/suolattuja (1,0g / 100 g suolaa) (pussissa; auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, soijapapu)
0,5 dl oliiviöljyä

Laita puolet vedestä ensin astiaan ja sinne psylium. Anna kohota 5 min. Lisää loput vedestä ja jauhot ja hiiva sekä mausteet ja siemenet. Lopuksi lisää oliiviöljy. Peitä taikina  ja anna kohota n. 20-30 min.
Leivo kaksi leipää.
Tee taikinasta kaksi tankoa. Leikkaa tangon toiseen reunaan viilot  pöytään saakka. Kieritä tanko spiraaliksi siten, että leikattu reuna jää ulkokehälle ja viillot avautuvat hieman.
Voitele vedellä. Paista 200 asteessa noin 30 - 40 min. Kunnes leipä on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...