sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Ruokalahja

Ruokalahjoja olisi kiva saada. Vaikka itse noin 95%:sti annan omatekemiä lahjoja, niin minä saan harvemmin omatekemiä.....Varsinkin ruokalahjoja kaipaisin 😀...ne olisi kivoja....Silloin pääsisi maistamaan jotain erilaista, mitä itse ei ole tullut kokeiltua tai oivallettua!

Kuinkas moni teistä vie oma tekemiä lahjoja ystävilleen? Harkitsetko kenelle viet....onko se tärkeä asia arvostaako toinen viemääsi lahjaa?

Olen jälleen loman kynnyksellä...Ajattelin lähteä vähän "akkuja lataamaan" =D Lähden kotiseuduilleni tapaamaan sukulaisia ja ystäviä....Vapise Espoo/Helsinki...täältä tullaan =D

Tein muutaman oma tekemän "mauste" maun......Voi yllättää ne jotka arvostavat tälläisiä lahjoja....ja tekevät ruokia/leivonnaisia.

Tässä ohjeet......

Punaviinisuola

3 dl punaviiniä
6  dl merisuolaa

Keitä punaviiniä, kunnes sitä on jäljellä 3 ruokalusikallista. Sekoita merisuola punaviiniin ja levitä punainen suola pellille ohueksi kerrokseksi. Anna kuivua yön yli.
Tein myös omat etiketit purkkeihin....

Sitten toinen suola....

Sitruunasuola

3:n sitruunan kuori
½ dl maldon-suolaa (maldon suola on merisuola hiutaleita)

Raasta kolmen sitruunan kuori leivinpaperin päälle pelille. Kuivata raastetta uunissa 60 asteessa noin puoli tuntia, kunnes se on kuivaa. Sekoita kuivat sitruunankuoret suolaan joukkoon ja purkita.

Ja sitten vielä vähän hunajaa....

Saksanpähkinä-hunaja

2½ dl hyvää hunajaa
1 dl saksanpähkinöitä

Mittaa pähkinät lasipurkkiin ja kaada päälle hunaja.Sitten vähän koristusta purkeikkein ja kaunis alunen lahjoille.....2 kommenttia:

  1. Jouluisin tulee valmistettua ruokalahjoja ja muuten pidän siitä, että kylään mennessä kysäisen voinko tuoda jotakin mukanani. Monesti kakku, salaatti tai vaikkapa pullia kainalossa on mukava mennä kylään. Kivoja ideoita sinulla! 😊

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...