sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Perunamuussi tuunailua jälleen

 Taasen jäi muussia sen verran että voi seuraavana päivänä tuunailla siitä uutta herkkua. Tein tällä kertaa perunarieskaa, uudella ohjeella ja pumpulisämpylöitä.

Ensin noihin peruunarieskoihin. 


Perunarieska

6 dl perunamuusia
½ dl maitoa
3/4 tl suolaa
2 muna
4-5 sämpyläjauhoja
1. Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen.
2. Vaivaa kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot. Vaivaa vain sen verran että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi, älä tee sitkoa.
3. Jaa taikina sopivan kokoisiin osiin ja muotoile rieskat leivinpaperille. Muotoillessa voit käyttää karkeita jauhoja, jottei taikina tartu sormiin. Pistele rieskojen pintaan reikiä haarukalla ja paista uunin keskiosassa noin kahdeksan minuuttia kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.

Nämä sämpylät on ihan uusi tuttavuus. Ja kyllä, taikina oli jo pumpilimaisen pehmeää ja itse sämpylät ovat todella hyviä, suosittelen!


 

 Pumpulisämpylät

 
12 kpl


3 dl vettä
3 dl muussia
0,5 tl tl suolaa
2 rkl siirappia
2 rkl oliiviöljyä
30 g hiivaa (laitoin kuivahiivaa reilun pussillisen)
7-8 dl vehnäjauhoja
Laita muussi kulhoon ja vesi. Lisää suola, siirappi ja oliiviöljy. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää jauhot hiljalleen vaivaten sekaan.
Kohota taikinaa 30 minuuttia.
Leivo sämpylät. Paista 200 asteessa, 15-20 min.

 

Maukkaita rieska ja sämpyläpäiviä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...