tiistai 19. huhtikuuta 2022

Donitsimuffinit

Arkinen  aamu alkanut. Tämän aamun ensimmäinen meno, ei suinkaan ole töihin kipittäminen, vaan hammaslääkäriin. Sieltä sitten suoraan töitä tekemään.  

Eilen vietettiin vielä vapaita ja minä innokkaana "leipasin" donitsimuffinit. Oli kyllä ihan kiva resepti. Ja maukkaita syödäkin olivat!


Donitsimuffinssit

150 g voita tai margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 3/4 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl jauhettua kardemummaa

1 dl paksua maustamatonta jogurttia

2 kpl kananmunaa (isoa)

1 tl vaniljasokeria

2 dl vadelmahilloa

Koristelu

sokeria ja kanelia

Lisäksi

2 rkl margariinia vuokien voiteluun

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sulata samalla 2 rkl rasvaa muffinssipellin kolojen voitelua varten.

Yhdistä jauhot, sokeri ja sooda kulhossa. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää jogurtti ja jäähtynyt rasva munien joukkoon. Yhdistä munaseos ja kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa, ettei taikinaan tule sitkoa.

Annostele 2/3 taikinasta muffinssipellin koloihin. Lusikoi kunkin muffinssin keskelle vajaa ruokalusikallinen hilloa. Lusikoi loppu taikina päälle. Paista donitsimuffinsseja 200-asteisessa uunissa 16–18 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Kuorruta muffinssit kaneli-sokeriseoksessa, yhdistä lautasella ½ dl sokeria ja 2 tl kanelia ja pyörittele kuumat muffinssit seoksessa.





Meillä tykättiin näistä kovasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pienelle pupu kainaloon

Tein omaan baby shower lahjaani virkaten pupun. Ihan ensimmäinen kerta, kun virkkasin tuollaisen. Se oli kyllä kiva ja helppo tehdä. Minun y...