keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Pancakes

 Minun keittokirja kokoelmista löytyy tällainen kirja kuin; The American Cookbook, Amerikkalainen keittokirja. Kirja on vuodelta 1997 ja sen on kirjoittanut; Jill Parker & Patrik Giarding. 

Tästä kirjasta ollaan tehty eniten näitä pancakes:sejä. Nuorin tyttäreni oli niin ihastunut näihin aikoinaan, että paistoin melkein viikoittain itselleen näitä. Tuli aina ilmoittamaan minulle että äiti paistan pancakeja.....

Pääsiäisenä ajattelin tehdä yhtenä aamuna näitä aamupala väelle! Ja hyvän vastaanoton saivat. Olen ostanut näitä varten sellaisen teflonisen lettupannun jossa on 7:lle pikku letulle paikka ja mukavasti korkeutta näiden lettujen kuohkeuteen.


Pancakes

ohukaiset

2 iso kananmuna

2 dl maitoa

2 ½  dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl sokeria

½ tl suolaa

25 g voisulaa

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola pienessä kulhossa. Vatkaa maito, voisula, ja munat sekaisin suuressa kulhossa. Sekoita jauhoseos nesteeseen.

Kaada pannulle ½ dl taikinaa yhtä ohukaista kohden. Kun ohukaisten pinta alkaa kuplimaan, käännä ne ja paista toinenkin puoli ruskeaksi. 

Nämä ohukaiset tarjoillaan lämpimänä. Ja yleensä ne tarjotaan voisulan ja vaahterasiirapin kera.
Pienenä vinkkinä sanoisin, että kannattaa käännää  pannukakut heti, kun se on mahdollista, sillä se selkeästi vaikuttaa lopputulokseen, niistä tulee ihanan kuohkeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tapahtui lauantai iltana

Kevään ja kesän stressi aika alkaa väistymään. Enää viisi päivää aikaa, kun vanha asunto pitää olla tyhjänä! Eilen huomasin, että me teimme ...