maanantai 10. lokakuuta 2022

Japanilainen tawashi

 Itselläni on sellainen visio, että saisin joululahjaksi tehtyjä  pieniä kori kokonaisuuksia. Esimerkiksi, sauna kokonaisuudessa voisi olla; pesusieni, virkattu ja itse tehtyä saippuaa, jalkakylpy suolaa. Pyykinpesuun voisi ottaa mukaan omatekemää pyykinpesu ainetta ja huuhteluainetta, pöly"rätti". jne...........

Tuo on siis suunnitelmani....jouluksi. Tuota virkkaus puolen juttuja olen nyt tehnyt iltani iloksi. Esim. edellinen blogi juttu purkinavaajista. Seuraavaksi esittelen teille pesusienen. Tällähän voi pestä astioita, tai sitten ottaa se saunaan/kylpyhuoneeseen pesusieneksi. Tawashi on siis japanilainen pesusieni. Tawashin teko on helppoa ja nopeaa. Siksi minun virkkauksen vasta-alkajankin on helppo tehdä se.

Aloita siis virkkaus näin: 

Virkkaa aloitusketjuksi 21 ketjusilmukkaa. Virkkaa jatkossa jokaiseen edellisen kerroksensilmukkaan yksi uusi silmukka. 

Aloita krs:n virkkaaminen aina toisesta silmukasta koukusta lukien.

1. krs: Virkkaa 2 x ks, 2 x ½p, 12 x p, 2 x ½p, 2 x ks ja 1 kjs kääntymiseen.

2.krs: Virkaa tästä eteenpäin vain silmukan takareunaan. Virkkaa 2 x ks, 2 x ½p, 12 x p, 2 x ½p,2 x ks ja 1 kjs kääntymiseen.

3. – 24. krs: Virkkaa kaikki kerrokset kuten 2. krs. 

Päätä työ katkaisemalla lanka – jätä n. 30 cm lankaa ompelua varten. Ompele alku- ja loppureuna yhteen luotospistoin ja tee loppuun päättelysolmu. 

Pujota lanka neulalla tawashin toiseen reunaan jokaisen koholla olevan ”harjanteen”.

Kiristä lanka ja vedä reuna suppuun. Pujota lanka vielä toinen kierros samaan kohtaan, pujota työnsisäpuolelle, päättele solmulla ja pujota jokunen sentti silmukoitten sisään. 


Tämä vihreä sieni on tehty ihan pelkästä pellavalangasta. 



Näissä kahdessa seuraavassa on käytetty puuvillalankaa ja pellavalankaa.

Ota uusi pätkä lankaa, kiinnitä se toiseen avoimeen reunaa ja ompele reuna samalla tavalla suppuun. Virallisen ohjeen löydät  täältä.

Olen käyttänyt näihin minun pesusieniin; puuvillalankaa ja  pellavalankaa, josta saa karheutta. Naamankin saa ihanan puhtauden kun tuolla sienellä ja sen pienellä karheudella pesee. Tämä pesusieni kestää pitkään.

Ja jälleen hyvä vinkki joululahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Huhtikuun haaste suoritettu

Huhtikuun haasteeksi olin laittanut; Yllätä joku. Tämän yllätyksen tein yhdessä muiden näpsäköiden kanssa eräälle näpsäköistä 😂 Ehdotin ett...