torstai 1. joulukuuta 2022

Tontun matkassa 2022, 1pvä

 Tämän vuoden joulukalenteri Näpertelijöissä on, nimeltään; Tontun matkassa 2022.  Päästään tutustumaan Solmu-tonttuun.

Eli tämä joulukuu mennään Solmu-tontun tahdittamana. 

Kuten tiedätte tontut ovat joulupukin uskollisia apulaisia. Niillä on paljon erilaista tehtävää joulun alla. 

Tonttujen on esimerkiksi selvitettävä lasten ja miksei myös aikuisten lahjatoiveita. Ja tietysti he osallistuvat joululahjojen tekemiseen. Ja onhan niiden tonttujen autettava joululahjojen jakamisessakin. Jokaisella tontulla on oma tärkeä tehtävänsä tonttulassa / kotonamme. 

Tässä muutama esimerkki; 

-lahjatontut tekevät joululahjoja

-postitontut huolehtivat joulun ja joulupukin posteista

-keittiötontut auttavat ruoanlaitossa ja erikseen on vielä karkkitontut jotka tekevät tekevät joulukarkkeja sekä kakkutonttu joka leipoo jouluun herkkuja

-porotontut hoitavat joulupukin tärkeimmästä menopeleistä eli poroista

-kalastajatontut tuovat kalaa jouluiseen ruokapöytään

-marjatontut marjastavat

-autotontut auttavat kuljetus hommissa ja ajalet erilaisia autoja

- tietokonetontut hoitavat nykyaikaista tiedonvälitystä

-puhelintontut vastaavat puhelimeen

-kutojatontut kutovat kauniita sukkia ja lapasia 

jne. jne. aivan loputtomiin on näitä erilaisia tonttuja.

Tämä Solmu-tonttu on asunut meillä vuodesta 2014.  Vaikkakin käy lomiensa aikaan  katsomassa Joulupukkia ja Joulumuoria tutussa Korvatunturin ympäristössä.

Tällä Solmu-tontulla on erittäin suuri paikka sydämessäni. Se tuo aina mieleeni ystävyyden. Minun Solmu-tonttuni on siis ystävyys-tonttu. 💗💗

Näin jouluaikaan tonttuja näkee usein missä tahansa päin Suomea. Katsokaapa vaikka tarkkaan omaa kotiasi. Löydät varmaan paljon asioista mitkä ovat oudosti vaihtaneet paikkaa tai muuten pieniä outoja asioista tapahtuu. (Ihana joulukuu, voi laittaa huonon muistinsa tonttujen tekemiksi "siirroiksi" )

Näistä kotitontuista on syytä tietää sen verran, että niitä on kuvattu hyväntahtoisiksi olennoiksi, jotka pitivät huolta talon tai muun rakennuksen hyvinvoinnista. 

Mutta ne vaativat kuitenkin ihmisiltä rauhallista asumista ja kunnioittavaa käytöstä. 

Muista, loukattuna tonttu saattaa äityä ilkiöksi ja vaikkapa ihan vaaralliseksi, minkä vuoksi ne siis  pyritään pitämään hyvällä tuulella! 

Tonttujen vauva ikä kestää 20 vuotta.  Joten aikuisuus häämöttää tontuilla noin 200 vuotiaana. Solmu-tonttu on vielä ihan nuori se on vasta 100 vuotias.

Katsotaan mitä kaikkeen tämä minun Solmu-tonttuni,  tässä  joulukuun aikana kerkeää tekemään ja mihin kaikkeen se kerkeää mukaan, ennen kuin jouluaatto onkaan! 

Nautitaan siis olosta tontun matkassa!

Solmu-tonttu, kaverinsa kanssa =D

1 kommentti:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...