sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Tontun matkassa 2022, 4 pvä

Olen "hulluna" saaristolaisleipään. Ja pitihän sitä taas kokeilla..........millainen saaristolaisleipä tuleekaan leipäkoneella?!

Ja nyt ensimmäinen saaristolaisleipä valmistui leipäkoneella. Ja ensimmäiset maistiaiset suoritettu. Maistuu kyllä ihan saaristolaisleivältä! Sen verran hyvä tällä kertaa syntyi, että näitä meinaan tehdä muutaman joululahjaksi. 

Leivän tekeminen oli mielenkiintoinen......ajattelin ettei se onnistu mutta hyvinhän se lopulta meni. Laitoin hapanleivän aikataululla omaan leipäkoneeseen. Ja koska tein vielä ison leivän niin aikaahan siinnä koneella vierähti. Oli kyllä sen väärti.

Kone nappasi ajaksi 6h 30 min. Yli puolet ajasta mietti....Mutta nyt ohjeeseen.......

Olut-saaristolaisleipä

3 dl tummaa olutta

1 dl siirappia

1 dl kaljamaltaita

1 dl ruisrouhetta

1,5 tl suolaa

1 dl ruisjauhoja

4 dl vehnäjauhoja

1½ tl kuivahiivaa

Aloita kaatamalla huoneenlämpöinen olut ensin. Laita seuraavaksi siirappi ja kaljamaltaat joukkoon.  Lisää ruisrouhe, suola ja jauhot ja sitten ihan päälimmäiseksi kuivahiiva.

Anna koneen paistella leipää ainakin sellaisen 5 tuntia, sitten voitele leipä siirappi-vedellä. Viimeisen tunnin aikana, voitele n. 15 min välein.

Kun leipä on valmis voitele se vielä. Laita leipä leivinpaperin sisään ja kääri vielä pyyhkeeseen. Anna jäähtyä hyvin. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...