maanantai 20. helmikuuta 2023

Jauheliha-munakasrulla

Tässä vielä lauantain illan putoukseen tehty syöminen. Tällaista munakasrullaa teen aika ajoin, on kivaa syömistä ja mahdollisuuksia tehdä eri täytteillä.

Tähän rullaan on tehty jauheliha-sulatejuusto täyte. Sekaanhan voi sitten heittää kasviksia, mutta minulla tällä kertaa ei ollut muuta kuin jauhelihaa ja sulatejuustoa, sekä mausteita.

Jauheliha-munakasrulla

n. 15 palaa (riippuu tietty miten isoja ottaa)

6 kananmunaa

5 dl maitoa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Täyte

1 rs (400 g) jauhelihaa 

mieli mausteita (itse laitoin tacomausteseosta)

1/2 paprika

pala (50 g) purjoa

1 rs koskenlaskija sulatejuusto

1 1/2 dl juustoraastetta


Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada munakastaikina pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Mausta tacomausteella (ja lisää joukkoon kuutioitu paprika sekä hienonnettu purjo.) Sekoita joukkoon pilkottu sulatejuusto. Sulatejuuston täytyy sulaa jauhelihan sekaan.

Levitä täyte munakaslevyn pinnalle. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta ja kääri levy rullalle kääretortun tapaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.



Ja vinkkinä tosiaan, täytteeksi voi laittaa sieniä, lohta, kasviksia. Ja munakas pohjaan voit lisätä pinaattia että saat rullasta kauniin vihreän. Mahdollisuuksia on paljon!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...