sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Vohvelit

Vohvelirauta on, aika monelle se keittiöväline mikä useasti hautautuu kaapin perukoille. 

Se on kumminkin avain monenlaiseen herkutteluun -sekä suolaista että makeaa. 

Joten nyt on hyvä aika taas kaivaa tämä laite esiin ja vielä kokeilla kaikenlaista uutta herkkua sillä.

Tässä vohveli ohjeet;

Perusvohvelitaikina

(8 annosta) 

2 kananmunaa

4 dl maitoa tai maitojuomaa

3 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

n. ½ tl suolaa

2 rkl juoksevaa kasviöljyvalmistetta

Paistamiseen voita tai margariinia 

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja juokseva margariini. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. 

Kuumenna vohvelirauta ja paista taikinasta ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. 

Tämän ohjeen mukaan tein makean vohvelin.


Tässä on toinen ohje, jossa voi käyttää ylitse jäänyttä perunamuussia.


Perunavohvelit

6–8 kpl | 20 min + 20 min

3 dl perunamuusia

2 dl maitoa

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

paistamiseen rypsiöljyä

Sekoita muusiin maito, munat ja jauhot. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

Tee täyte. Sekoita tonnikalan joukkoon kermaviili. Silppua ruohosipuli joukkoon. Jätä hieman ruohosipulia koristeluun.

Paista taikinasta vohvelit. Sivele vohveliraudan paistopinnat öljyllä. 


Ja vielä yksi vohvelitaikina ohje;

Olut vohvelitaikina

3,3 dl olutta

3 kananmunaa

 3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl juoksevaa rasvaa

½ tl suolaa

Vatkaa ensin kananmunat vaahdoksi.  Lisää olut kulhoon.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seokseen. Vatkaa, kunnes koostumus on tasainen, lisää lopuksi rasva ja paista vohveli.

Tämän ohjeen mukaan tein suolaisen version.


Ja HUOM. 

Pienellä taikinan tuunauksella perustaikinasta saadaan ihan uudenlaista herkkua; esim. 

Erikoisruokavaliot saa huomioitua vaihtamalla maidon laktoosittomiin vaihtoehtoihin ja vehnäjauhot gluteenittomiin. Vohvelin voi pyöräyttää tötteröksi, pinota kerrosvoileiviksi tai koota kakuksi. 




Vohvelitaikina on helppo tehdä, kannattaa kaivella vohvelirauta ja tehdä herkkuja, niin välipalaksi kuin iltaherkuksi.


2 kommenttia:

  1. Sinäpä sen sanoit. Vohvelirauta esiin. Kivoja vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellänikin tuo vohvelirauta jää aika ajoin
      kaapin perukoille. Vaikka sillähän saa vaikka mitä herkkuja.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Mitä yhteistä on postcrossing:lla ja jälkiruualla

Sain kortin 22.4 Virosta. Koska olen ilmoittanut postcrossing omilla "sivullani", että pidän ruoka ja resptikorteista,  niin sitä ...