Tämä ohje on kuukauden keittokirjasta. Nämä kiekurat olivat tälläisiä mureita ja herkullisia coctailnaposteltavia. Parhaimillaan nämä ovat lämpimänä.
Tyttärini kanssa maisteltiin valmiita kiekuroita ja kumpikin alkoi heti miettimään mitä kaikkea täytteitä näihin voisi laittaa ja miten ne toimisivat.
Tämä jauhelihatäyte on kyllä hyvän makuinen. Itse ohjeeseen....
Cocktailkiekurat
n. 18 kpl
240 g valmiiksi kaulittua voitaikinaa (itse käytin 3 torttutaikinalevyä, niitä pieniä. Kaulitsin ne yhteen.)
Täyte;
3 salottisipulia
200 g naudanjauhelihaa
½ tl suolaa
½ - 1 rkl rosepippuria
mustapippuria
½ - 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa tai ½ - 1 tl kuivattua
1 munanvalkuainen
Voiteluun;
1 muna
Levitä voitaikina. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauhelihaan suola, pippurit, sipuli ja basilika. Vatkaa munanvalkuainen ja sekoita varovasti nostelemalla jauhelihaan.
Levitä jauheliseos voitaikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta lähtien tiiviiksi rullaksi, kuten kääreorttu.
Leikkaa rulla sentin paksuisiksi viipaleiksi ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Voitele kevyesti vatkatulla munalla. Paista 200 asteessa 15-20 min.
Pidin kovasti....nam, nam...
Nam, olipa helpon ja maukkaan kuuloinen ohje, kiitos!
VastaaPoistaIhanan nopsa jos vaikka illaksi haluasi jotain pientä herkkua.
Poista