Toukokuun keittokirjaksi valitsin pirkka-sarjan kirjan jauheliharuoat. Kirja on nimeltään ihan Jauheliharuoat. Se on vuodelta 1990.
Tässä kirjassa on ensin osio jossa kerrotaan eri jauhelihoista. Eli, jauheliha on helposti pilaantuva, miten se pakastetaan ja miten kauan se säilyy pakasessa. Mitkä ovat jauhelihan jatkeet ja muut lisäkkeet sekä sekoittaminen.
Sen jälkeen kirjassa on osiot; voileivät ja hampurilaiset, piiraat, piirakat, pizzat. Sitten on lihapyörykät, pihvit sekä kääryleet, täytetyt vihannekset.
Sitten tulee paistokset ja laatikot, pasteijat, pateet ym. Sitten tulee vielä kastikkeet, padat, keitot.
Kirjasta valitsin ensimmäiseksi kokeitavaksi;
Jauhelihapuikot
4-6 annosta
(kirjassa lukee 6 kukkakeppiä😂😂, näillä varmaan tarkoitetaan grillitikkuja )
jauheliha;
300-400 g nauta- tai lammasjauhelihaa
½-1 tl sellerisuolaa laitoin yrttinen mineraalisuolaa)
2 mm mustapippuria
1 mm timjamia (mm = maustemitta)
1 muna
½ dl hienonettua persiljaa (minulla oli kuivattua)
1-2 muskattua valkosipulinkynttä
Voiteluun;
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl soijakastiketta
2 rkl öljyä
Pane kukkakepit😂 (grillitikut) kylmään veteen.
Sekoita jauheliha, sellerisuola, pippuri ja timjami. Lisää muna, persilja ja valkosipuli, sekoita notkeaksi.
Muovaa taikinasta pitkulaisia rullia ja työnnä kukkakeppi 😂pitkittäin kunkin läpi.
Sekoita tomaattisose, soijakastike ja öljy. Sivele rullat seoksella. Grillaa hiili- tai sähkögrillissä, kunnes liha on läpikypsää. (minä paistoin ihan uunissa.)
![]() |
Kirjan kuvia tämä |
![]() |
tämäkin on kirjasta. |
Nämä olivat maukkaita "kukkakeppi" puikkoja 😂😂😂
Maukkaan kuuloisia jauheliharuokia,siitä on moneksi😋 Leppoisaa lauantaita🌞
VastaaPoistaJauhelihasta on moneksi tosiaan. Sinulle myös leppoisaa lauantaita.
PoistaKiitos🖐🏻🌞
Poista