maanantai 26. toukokuuta 2025

Oliiviöljystä majoneesi

En ollut aikaisemmin kokeillut oliiviöljyä majoneesin teossa.

Ajattelin ettei siitä tulisi maukasta, mutta olinpa väärässä!  

Maku oli todella maukas. Jos pidät oliiviöljystä, kokeille ihmeessä siitä majoneesia. 

Majoneesi

(noin 3 dl)

 1 kananmuna

2 tl valkoviinietikkaa

2 tl Dijon-sinappia 

1⁄4 tl laadukasta ja hyvän makuista suolaa

2 1⁄2 dl mietoa oliiviöljyä

1. Lisää kaikki raaka-aineet aineslistan järjestyksessä kapeaan ja korkeaan, sauvasekoittimen mukana tulleeseen astiaan. Anna ainesten seistä astiassa noin 1 minuutin ajan, jotta öljy erottuu.

2. Aseta sauvasekoitin tukevasti purkin pohjaan. Kytke päälle ja pidä painettuna täydellä teholla purkin pohjaa vasten vähintään 10–15 sekuntia. Kun majoneesi alkaa emulgoitua ja sakeutua, liu’uta sauvasekoitinta hitaasti ylös ja alas, jotta öljy pääsee hiljalleen sekoittumaan kanamunaan ja kaikki ainekset sekoittuvat keskenään. Älä hätäile. Kun majoneesi on sekoittunut paksuksi ja tasaiseksi, tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.

3. Laita lasiseen, kannelliseen säilytysastiaan ja säilytä jääkaapissa. Kotitekoinen majoneesi pysyy tuoreena enintään viikon ajan!


Vinkki! 

Majoneesissa ei kannata käyttää voimakkaan makuista neitsytoliiviöljyä, sillä öljy määrittää aika lailla koko majoneesin maun. 


8 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä vinkistä! Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Paljon räpellän keittiössä, mutta en edes muista koska viimeksi olisin itse tehnyt majoneesia... terveisin laiskimus. Kiitos vinkistä... pestoja teen usein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä kaikkea tule minunkaan tehtyä.....mutta aina välillä pitää jotain kokeilla uudelleen tai ekaa kertaa =D Minä en ole tehnyt yhtään kertaan pestoa....vaikka mieli on tehnyt!

      Poista
  3. Mahtaakin olla maukasta. Minulle piisaa kun ostan kaupasta sitä halvinta majoneesia ja siitäkin jää aina puolet vähintään pilaantumaan.😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D Juu kyllä tuo oliiviöljy antoi oman erilaisen maun. Tosiaan omamajoneesi säilyy vain viikon...joten sitä ei kannata tehdä itse jos ei tarvitse johonkin heti.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kuorutetut makkarat

Kuukauden keittokirjasta löytyi resepti, josta sain inspiraation omaan uunimakkaraan, jonka evääksi tein. Laitan nuo ohjeet teille, miten ne...