keskiviikko 4. kesäkuuta 2025

Tämä on aina tätä.....

Minä aina niin innostun pikkusen liikaa, kun pitäisi tehdä listaa mitä juhlissa tarjoillaan....minä olen niin innoissaan, että se menee aina ihan yli äyräiden...tarjottavaa olisi miljoona erilaista....

Ja taas ollaan siinä vaiheessa, että en osaa päättää....mitä teen tai olen tekemättä vai teenkö kaikki ja ihmettelen että mihin joudunkaan näiden yli jäädeiden tarjottavien kanssa....

Nyt olen tehnyt jo....

-lusikkaleivät....jotka oli muuten eka kerta kun tein!

Näihin tulee ohje.....

Perinteiset lusikkaleivät
30 kpl
200 g voita
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 dl omenamarmeladia tai
vadelmamarmeladia (itselläni oli pihlaja hilloa, siis sitä "kettu-karkki" hilloa, mielettömän hyvää)
hienoa sokeria

Mittaa voi teräskattilaan. Anna voin sulaa ja
kiehahtaa. Sekoita. Keitä voisulaa hyvin
alhaisella lämmöllä 10 - 15 min. Sekoita välillä.
Voisula ei saa palaa, tarkkaile sen väriä.
Kun voisula alkaa punertua / saada hiukan
väriä, nosta kattila levyltä
Mittaa sokerit voisulan päälle. Sekoita. Anna
jäähtyä haaleaksi. Yhdistä jauhot ja sooda.
Lisää siivilän läpi voi-sokeriseokseen, sekoita.
Ota taikinaa teelusikkaan, painele se
tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille
pellille 1 cm:n välein kupera puoli ylöspäin.
Paras lusikkamalli on pesältään syvä.
Paista uunin keski- / yläosassa 175 asteessa
vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.
Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle
pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen
puolikkaan kanssa.
Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.




Eka kerta ja onnistuivat...ja mikä maku just se oikea mikä pitää ollakkin! Hyvä minä! 😄

-tiikkerikakun, gluteeniton tiikerikakku ohje löytyy TÄÄLTÄ



-maisemakahvilan raparperipiirakan ( no tämä tuli "pakosti" kun niitä raparperejä oli sen verran enemmän... TÄÄLTÄ ohje




Ja sitten sille osastolle mitä haluaisin vielä...

-oreo browniet

-mokkapala tuorejuustokakku

-mansikka-kermakakku

-voileipäkakku

-pinaatti-fetapiirakka

-lihapullia ja jos mistään ei saa jauhelihaa niin nakkeja....mutta myös hirvenlihafilettä

-pari eri salaattia -> vihreä ja perunasalaatti

-patonkia

Niinkuin näette.....paljon on ajatuksia....Ja mitä sitä saakaan aikaiseksi...Sen "näette", "kuulette" eli saatte lukea blogista.

2 kommenttia:

  1. Nyt olet saanut todella näperrellä noiden lusikkaleipien kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mutta nuo lusikkaleivät ovat kyllä sen arvoisia....ne on niiiiiiiin hyviä!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Mukeista se syntyi...

Viikonloppuna tein oman "design lampunvarjostimen"....Pitkään ollut jo suunittelussa tämä kokeilu, ja nyt kun siihen mahdollisuus ...