Laittelin noita mansikoita pakkaseen ja ajattelin tehdä perheelle vähän jälkkäriä. Joten jätin niitä vähän tähän minun herkkuuni.
Ja tälläinen "kääretorttu" syntyi, ei niin hieno, mutta herkullinen...
Kokeilin sellaista ohjetta jossa tehtiin kääretorttuun raitoja.....Olisi pitänyt olla ehkä levemmät ja ehkä toisen väriset...
Tiikeri kääretorttu (pohja)
12 annosta
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
punaista elintarvikeväriä
Täytteet
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rasia kaupan vadelma marmeladia
tuoreita mansikoita
Koristeluun
mansikoita
kermavaahtoa
Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
Ota n. ½ dl taikinaa sivuun ja värjää se elintarvikevärillä. Levitä vaalea taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Laita punainen taikina pursotinpussiin, leikkaa kärkeen pieni aukko ja pursota raitoja taikinan päälle. Laita taikinan päälle leivinpaperi.
Paista 200 asteessa n. 7 min.
Kumoa torttulevy raitapuoli alaspäin, irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
Vaahdota yhdessä kerma ja sokeri.
Levitä pohjalle ensin marmeladi ja sen päälle kerma ja mansikat. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D