lauantai 26. heinäkuuta 2025

Vähän herkkuakin...

 Laittelin noita mansikoita pakkaseen ja ajattelin tehdä perheelle vähän jälkkäriä.  Joten jätin niitä vähän tähän minun herkkuuni. 

Ja tälläinen "kääretorttu" syntyi, ei niin hieno, mutta herkullinen...


Kokeilin sellaista ohjetta jossa tehtiin kääretorttuun raitoja.....Olisi pitänyt olla ehkä levemmät ja ehkä toisen väriset...

Tiikeri kääretorttu (pohja)

12 annosta

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

¾ dl perunajauhoja

¾ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

punaista elintarvikeväriä

Täytteet

2 dl kuohukermaa

1 rkl vaniljasokeria

1 rasia kaupan vadelma marmeladia

tuoreita mansikoita

Koristeluun

mansikoita

kermavaahtoa

Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.

Ota n. ½ dl taikinaa sivuun ja värjää se elintarvikevärillä. Levitä vaalea taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Laita punainen taikina pursotinpussiin, leikkaa kärkeen pieni aukko ja pursota raitoja taikinan päälle. Laita taikinan päälle leivinpaperi.

Paista 200 asteessa n. 7 min.

Kumoa torttulevy raitapuoli alaspäin, irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.

Vaahdota yhdessä kerma ja sokeri.

Levitä pohjalle ensin marmeladi ja sen päälle kerma ja mansikat. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.




Täytteessä oli vadelma marmeladia, mansikoita ja sitten laittelin vielä kermavaahtoa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vähän herkkuakin...

 Laittelin noita mansikoita pakkaseen ja ajattelin tehdä perheelle vähän jälkkäriä.  Joten jätin niitä vähän tähän minun herkkuuni.  Ja täll...