sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Friteerattu broileri ja sipuli

Tammikuun arvonnan viimeinen viikko käynnistyy....oletko jo osallistunut? Säännöt TÄÄLTÄ. ( January lottery last week begins .... have you already participated? The rules HERE. )

Eilen mieheni ja tyttäreni päättivät tehdä ruokaa MINULLE.....Nooh...aikaa oli kulunut noin ½ tuntia, niin tyttäreni tuli ja sanoi, isi pyysi katsomaan sitä broileria, kun se tarttuu kiinni....Sehän tiesi sitä, että minun keittiö vuoro alkoi siitä....kaikki hävisivät kuin hiekan jyvä saharaan =D

Olivat alkananeet friteeraamaan broileria...helposta päästä sitä sitten olivat alkaneet harjoittelemaan friteerausta =D .
En tiedä mistä olivat friteeraustaikinan ohjeen ottaneet...sillä oli mentävä mitä olivat tehneet.

Tässä ohje siihen taikinaan;

2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maissitärkkelystä
n. ½ tl suolaa
1 kpl iso kananmuna tai 2 pientä kananmunaa

Friteerauksesta;
"Oikein suoritettuna uppopaistaminen ei tee ruoasta rasvaista, sillä ruoan kosteus hylkii öljyä. Kuuma öljy lämmittää veden ruoan sisällä ja vesi höyryttää sen sisältä ulospäin. Kunhan öljy ei ole liian kuumaa, eikä ruokaa pidetä upotettuna öljyyn liian kauan, ei öljyä mene itse ruoan sisään. Jos ruoka on öljyssä liian kauan, vesi haihtuu höyrynä ulos ruoasta ja öljy alkaa päästä ruoan sisään. Jos öljy taas on liian viileää, ruoka ei kypsy kunnolla, ennen kuin rasva alkaa jo päästä sen sisään. Öljyn lämpötila on tyypillisesti 175–190 °C."

Tässä kúvaa mitä sitten sain aikaiseksi....

Kaikki maistuivat aivan ihanilta....täytyy etsiä joku, erilainen taikina ohje....jos se tulisi sellaiseksi kullan ruskeaksi...mutta niinkuin sanoin ei tämäkään huonoa ollut...maistui ihan hyvältä. sipulit olivat ihan mielettömän hyviä....broilerihan on aina hyvää!!!

2 kommenttia:

  1. Varmasti olivat hyviä...Onko sulla rasvakeitin?Vai miksi sitä sanotaan...T.Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mulla on rasvakeitin....tai oikeastaan meillä on ollut varmaan jo 20 vuotta....nyt tämä uusi on ollut vuoden verran....vanhemman annoin lapselleni =D halusin vaan nykyaikisemman...sillä saa niin ihanasti kaikkea kivaa :)

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Hunajamarinadi

 Eilen tein ja tänään eväänä töissä on riisi-kana/broilerivuoka. Syy miksi kokeilin tuota hunajamarinadia on se että minulla oli pakkasessa ...