Paljon ei ole ollut tuottoa tuon kasvin osalta =D. Mutta jotain sentään......ja just nyt sen verran, että päätin kokeilla lehtikaalisipsejä.
Näistä sipseitä, kun paljon kirjoiteltu miten terveellisiä herkuja ne ovat. Näitä sipsejähän voi napostella hyvällä omatunnolla! ;) =D
Joten lehtikaalina sisään, sipseinä ulos!
Tässä kuvaa ja ohjetta....
Lehtikaalisipsit
Lämmintä uuni 150-asteiseksi.
Pese lehtikaali ja kuivaa se
hyvin. Jos lehtikaalit ovat kosteita, sipseistä ei tule rapeita.
Poista lehtikaalin
lehdistä kanta ja revi lehdet
sopivankokoisiksi paloiksi. Huomioi, että palat kutistuvat uunissa.
Sekoita
palat ja ruokalusikallinen oliiviöljyä kulhossa, mausta suolalla.
Levitä lehdet
tasaisesti uunipellille ja paahda niitä uunissa puolisen tuntia kääntäen sipsit
15 minuutin kohdalla.
Tarkkaile sipsien kypsymistä, sillä paahtoaika voi
vaihdella uunista riippuen.
Anna lehtikaalisipsien jäähtyä ennen kuin hyökkäät kimppuun.
Varoituksen sananen: nämä ovat koukuttavia. =D
Nämä olivat hyviä.....teen varmaan lisää....jos vaikka omasta "pellostani" lisää vaikka saisi, muuten on sitten käännyttävä kaupan puoleen ja mentävä ostamaan....mutta tosiaan hyviä olivat....maustoin grillimausteella...Sillä maustaa voit miten tykkäät...
Vaikka öljy ja suola riittävätkin hyvin lehtikaalisipsien
maustamiseen. Voi kuitenkin kokeilla myös omia suosikkimausteitaan.
Öljyissäkin on valinnanvaraa, voit kokeilla avokadoöljyä tai
chiliöljyä. Ennen uuniin laittamista, purista lehtikaalipalojen päälle sitruunamehua
sekä mausta esimerkiksi paprikajauheella tai chilillä.
Ravintoneuvojakin kehoitti tekemään näitä. Ehkä minunkin on kokeiltava...
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, helppoja tehdä, ja niin hyviä. Lapsetkin tykkäsivät meillä ja jopa mieheni maistoi (ja se on jo paljon ;) ) =D
PoistaNäyttää ja kuulostaa hyviltä! Sekä vielä terveellisiä. Täytyy laittaa korvan taakse tämä idea :)
VastaaPoistabetonienkeli on todella kaunis <3