Tässä vähän kuvaa ja ohjetta sinullekkin;
Sweet and salty pekonikierteet
(16 kpl)
500g lehtitaikinalevyjä, pakaste (itselläni oli vain yksi iso levy)
450g pekonia
200g raastettua juustoa esim. cheddarjuustoa, minulla norm. juustoraastetta
2 tl cayennenpippuria (Itse laitoin sellaista mauste mix:ä)
Fariinisokeriseos
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
0,5 dl rosmaeiini hienonnettuna
0,5 dl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria myllystä
voiteluun
1 kananmuna
Sulata taikinalevyt. Tee ensin puolet ja sitten toiset puolet. Laita pellille leivinpaperi ja sen päälle uuniritilä. Yläkuva---> Voitele levyjen pinta kananmunalla. Alakuva---->mausta levyt. |
Yläkuva ---->Ripottele juusto levyjen päälle ja kauli kevyesti juusto kiinni taikinalevyyn. Alakuva-----> Leikkaa jokainen levy pitkittäin kahtia ja taita pitkittäin puoliksi |
"Nipistä kiinni". Voitele pötköt kummaltakin puolelta. Alakuva----> Ota 2 pekonia ja laita pötkön päälle ja kierrä kierteelle. |
Yläkuvassa----> fariinisokeriseos, Yhdistä kaikki aineet keskenään. Kierittele pekonikierteet kevyesti seoksessa ja laita uuniritilän päälle. |
Paista pekonikierteet uunissa 200 asteetts keskitasolla noin 30 minuuttia. Niin, että pekonit kunnolla muuttuvat rapeiksi ja taikinalevyt niiden sisällä ehtivät kypsyä. |
Nää on niin törkeen hyviä, että juhlissa ne vietiin käsistä. Suurin osa pyysi reseptiä talteen ja tästä tuli ihan hitti!
VastaaPoistaKiva kuulla että maistui!
Poista