tiistai 28. heinäkuuta 2015

Sweet and salty pekonikierteet

Olen taas yrittänyt keksiä vieraille jotain uutta tarjottavaa illaksi....Kokeilin tälläistä ohjetta kuin Sweet and salty pekonikierteet.....Mielestäni tämä tarjottavan sopii oluen kanssa parhaiten.

Tässä vähän kuvaa ja ohjetta sinullekkin;

Sweet and salty pekonikierteet
(16 kpl)

500g lehtitaikinalevyjä, pakaste (itselläni oli vain yksi iso levy)
450g pekonia
200g raastettua juustoa esim. cheddarjuustoa, minulla norm. juustoraastetta
2 tl cayennenpippuria (Itse laitoin sellaista mauste mix:ä)

Fariinisokeriseos
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
0,5 dl rosmaeiini hienonnettuna
0,5 dl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria myllystä
voiteluun
1 kananmuna

Sulata taikinalevyt. Tee ensin puolet ja sitten toiset puolet.
Laita pellille leivinpaperi ja sen päälle uuniritilä. Yläkuva---> Voitele levyjen pinta kananmunalla. Alakuva---->mausta levyt.


Yläkuva ---->Ripottele juusto levyjen päälle ja kauli kevyesti juusto kiinni taikinalevyyn. Alakuva-----> Leikkaa jokainen levy pitkittäin kahtia ja  taita pitkittäin puoliksi

"Nipistä kiinni". Voitele pötköt kummaltakin puolelta. Alakuva----> Ota 2 pekonia ja laita pötkön päälle ja kierrä kierteelle.


Yläkuvassa----> fariinisokeriseos, Yhdistä kaikki aineet keskenään. Kierittele pekonikierteet kevyesti seoksessa ja laita uuniritilän päälle.


Paista pekonikierteet uunissa 200 asteetts keskitasolla noin 30 minuuttia. Niin, että pekonit kunnolla muuttuvat rapeiksi ja taikinalevyt niiden sisällä ehtivät kypsyä.



2 kommenttia:

  1. Nää on niin törkeen hyviä, että juhlissa ne vietiin käsistä. Suurin osa pyysi reseptiä talteen ja tästä tuli ihan hitti!

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...