sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Homejuusto-lihapyörykät + lisukkeet

Viime viikon viimeisenä ruokana listalla oli homejuusto-lihapyörykät. Niitä teinkin eilen ja sitten tein puolesta takinasta koskenlaskia lihapullia. Meillä kun tuo miesväki ei pidä homejuuston mausta. Itse suorastan rakastan kaikenlaisia juustoja......


Lisukkeena oli paistetut lohkoperunat ja rakuunaporkkanat.

Aloitetaan lohkoperunoista...kuorin keitetyt perunat ja lohkoin. Paistoin voissa ja niihin laitoin mausteeksi chili-jalopeno maustetta. Ja ihan tulista tulikin :)

Rakuunaporkkanat; vettä ja ripaus suolaa sinne. Porkkanoita oli 6 ja ne kaikki kuorin ja suikaloin. Keitin ne, kunnes ne olivat vielä puruvastusta antavia. Valutin veden pois. Lisäsin joukkoon 50 g voita ja rakunaa 1tl:n, minulla oli kuivattua. Anna voin sulaa ja sekoittele niin että rakuunan maku on joka porkkanassa.

Homejuusto-lihapyörykät
4 ann.

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400-500 g jauhelihaa
1 muna
75 g sinihomejuustoa murusteltuna / koskenlaskia tosiaan laitoin puoleen massasta.
bacon mix maustetta kunnolla
(suolaa---->itse en laittanut kun homejuustossa minusta tarpeeksi jo )

Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi ja anna niiden turvota, n. 5 min
Lisää jauheliha ja muna.
Lisää sinihomejuusto muruna joukkoon ja lisää myös mausteet. Sekoittele massa tasaiseksi.
Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 min Tai kun ne ovat sisältä kypsät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...