Moussaka
Jauhelihakastike:
1 Sipuli
2-3 valkosipulin
kynttä
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa,
esim. lammas tai nauta
1 tlk tomaattimurskaa
Mausteita; mustapippuria, paprikajauh., basilikaa, timjamia,
kanelia
”Valko”kastike:
2-3 dl vettä
2 dl 3
juuston kerma
lihaliemikuutio
2 dl juustoraastetta
ripaus muskottia (ja suolaa)
Lisäksi tarvitaan:
2 munakoisoa
2-3 rkl oliiviöljyä
½ dl korppujauhoja
1 dl juustoraastetta
pinnalle
Ohjeet
Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosip.
kynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää jauheliha ja
ruskista. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet, anna hautua 10-15 min.
”Valko”kastike: Mittaa kuuma vesi ja sulata siihen lihaliemi kuutio
ja sekoita vispilällä vähitellen mukaan ruokakerma.
Lisää juustoraaste ja mausta. Tarkista maku molemmista kastikkeista.
Pese munakoiso ja leikkaa ½ cm viipaleiksi. Pehmitä ja ruskista munakoiso pienissä erissä
tilkassa öljyä pannulla.
Laita (öljyllä) voidellun vuoan pohjalle
munakoisoviipaleita, ripottele päälle vähän korppujauhoja. Levitä viipaleiden
päälle jauhelihakastiketta ja ”valko”kastiketta. Toista kerroksia tarvittava
määrä. Lado päällimmäiseksi munakoisoviipaleita ja ripottele pinnalle
juustoraastetta (tai kaada loput valkokastikkeesta, ja vähän korppujauhoja
pintaan).
Kypsennä noin 200 asteessa uunin alatasossa 40-50 min (vähän
ehkä suuntaa-antava, voi ottaa kauemminkin). Ruoka on parhaimmillaan, jos annat
sen vetäytyä n. 10 min uunista pois ottamisen jälkeen.
Iltaa istuttiin ja iltapalaksi siskoni teki meille vielä;
Persimo-ilmakuivattukinkku
käärö
persimoa
paperinohuita siivuja ilmakuivattua kinkkua
(cocktailtikkuja)
Leikkaa persimo terävällä veitsellä keskimäärin parin sentin
paksuisiksi lohkoiksi.
Kääri persimo kinkun sisään (kiinnitä cocktailtikulla) ja
laita n.10-15 min. uuniin.
Suolainen ja makea....ihana yhdistelmä!
Ja hyvää oli,seura mitä parhain ...kiitos
VastaaPoistaHyvää tosiaan oli <3
Poista