Hampurilaissämpylät
( 8 kpl )
2 dl vettä ( n. 43-asteista)
6 rkl maitoa
2 rkl sokeria
2 tl kuivahiivaa
2 kananmunaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
4 rkl pehmeää voita
Voitelu; kananmunalla
Päälle seesaminsiemeniä
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 - 15 min keskitasolla, kunnes ne ovat kohonneet ja kauniin ruskeat.
Yhdistä ensin lämmin vesi, maito, sokeri, hiiva.
Mittaa jauhot ja suola toiseen astiaan.
Nypi voi jauhoseokseen. Lisää vesi-hiivaseokseen kananmunat ja jauho-voi seokse vähitellen. Sekoita.
Vaivaa taikinaa alustalla n. 5 min. Tee taikinasta pallo ja anna kohota liinan alla lämpimässä n. tunti.
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pallo. Laita pellille ja paina palloa vähän litteämmäksi. Anna kohota vielä n 30 min.
Voitele kananmunalla ja laita päälle seesaminsiemeniä. Paista.
Hauska yhteensattuma! Juuri tänään puhuin ystävättären kanssa viimeksi, että pitäisi valmistaa omat hampparisämpylät. Paljon parempaa niin! Hyvännäköiset sämpylät, nam.
VastaaPoistaMaistuvatkin ihan hyviltä! Hampurilaisia on kiva tehdä itse...saa ainakin mieleisiä herkkuja yhteen ja samaan hampurilaiseen =D
Poista