Nyt voi ensi kesänä pakastaa enemmän, kun tietää että se pysyy hyvänä.
Täältä löydät lehtikaali juttujani; Caldo verde, Säilöntä, ja siiten vielä lehtikaalisipsit.
Tässä tämän pvän lehtikaalikeitto.
Lehtikaalikeitto
200 g lehtikaalia
1 l maitoa
50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
1 tl muskottipähkinää jauhettuna
Lisukkeeksi; keitetty kananmuna
Sulatin lehtikaalini, mutta jos on tuoretta, huutele ja leikkaa suikaleeksi.
Sulata voi ja lisää vehnäjauho. Sekota ihan hetki, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita. Anna liemi hetken saostua. Lisää lehtikaalit ja mausteet.Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 10-15 min.
Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa mikäli kaipaat sitä lisää.
Laita lautaselle ja laita puolikas kananmuna keskelle koristeeksi. Ja syö....herkuttele...nam... =D
Eikö näytäkin hyvältä...vaikka ovat olleet pakkasessa.... |
Ylä kuvassa lehtikaali laitettu vasta ja ala kuvassa soeutettuna jo. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D