sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Lehtikaalikeitto

Viime kesänä pakastin lehtikaalia, nyt oli aika kokeilla millaiseksi se on mennyt....Ja uskokaa tai älkää se oli ihan tuoreen oloista =D
Nyt voi ensi kesänä pakastaa enemmän, kun tietää että se pysyy hyvänä.

Täältä löydät lehtikaali juttujani; Caldo verde, Säilöntä,  ja siiten vielä lehtikaalisipsit.

Tässä tämän pvän lehtikaalikeitto.


Lehtikaalikeitto

200 g lehtikaalia
1 l maitoa
50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
1 tl muskottipähkinää jauhettuna

Lisukkeeksi; keitetty kananmuna

Sulatin lehtikaalini, mutta jos on tuoretta, huutele ja leikkaa suikaleeksi.
Sulata voi ja lisää vehnäjauho. Sekota ihan hetki, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita. Anna liemi hetken saostua. Lisää lehtikaalit ja mausteet.Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 10-15 min.
Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa mikäli kaipaat sitä lisää.

Laita lautaselle ja laita puolikas kananmuna keskelle koristeeksi. Ja syö....herkuttele...nam... =D

Eikö näytäkin hyvältä...vaikka ovat olleet pakkasessa....

Ylä kuvassa lehtikaali laitettu vasta ja ala kuvassa soeutettuna jo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Paljon uutta näperrystä....

Hei!! Päätin kyllä etten tänne kirjoittele enään, mutta ihan rupesin muistuttamaan sinua, että tuleppa kurkkaamaan uusia blogejani. Niihin o...