maanantai 3. huhtikuuta 2017

Mokkapala-kääretorttu

Löysin tälläisen ihanan ohjeen kuin mokkapala-kääretorttu sellaisesta blogista kuin Emerald City. Sieltä löytyy muitakin herkkuja, kannattaa käydä tutkailemassa blogia!

Meillä tämä herkku hävisi tarjottimelta pikasesti! Ja syötävän hyvää oli!


Tästä se alkoi.........








Mokkapala-kääretorttu

Mokkatäyte:
100 g voita
4 ½ dl tomusokeria
¾ dl vahvaa kahvia
½ dl kaakaojauhetta

Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Mokkakuorrute:
25 g voita
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl vahvaa kahvia
2 tl kaakaojauhetta

Mokkatäyte; Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Älä anna seoksen kiehahtaa, sillä se voi estää jähmettymisen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten jääkaappiin.

Kääretortunpohja; Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännelle. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Vatkaa mokkatäytettä sähkövatkaimella hetken aikaa, kunnes täyte vaalenee kuohkeutuu hieman. Levitä tasaisesti kääretorttulevyn päälle ja rullaa. Tarvittaessa kääretorttua voi käyttää jääkaapissa, ennen rullaamista, jolloin täyte jähmettyy eikä pursua niin helposti yli. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Viimeistele kääretorttu mokkakuorruteella. Laita kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa jähmettymistä. Jäähdytä vesihauteessa sekoitellen, kunnes seos hieman paksuuntuu. Valuta kuorrute kääretortun pinnalle ja ripottele nopeasti kuorrutteen päälle strösseleitä.










































3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä oli tosiaan herkkua....meni nopeasti lasten herkutteluun =D

      Poista
  2. Mukava kuulla, että ohje oli mieluinen! Näyttää erinomaisen hyvältä ja vaihekuvat on aina mielettömän hyviä, jos niitä jaksaa leipomisen ohessa ottaa. Itseltä jää turhan usein ottamatta. Kiitos myös blogi-suosittelusta! :D

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...