perjantai 26. toukokuuta 2017

Jogurttikakku

Eilen illalla väsäsin kaksi kahvikakkua. Toinen lähti mieheni mukana hänen isänsä luo ja toinen jäi kotiin, teen kansa herkuteluun.

Tämä kakku on kyllä mahottoman hyvää. Maku on ihan kohillaan!

Tässä teille ohje jos innostutte kokeilemaan...

Jogurttikakku
 
3 munaa
3 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 dl muussattua banaania
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl  turkkilaista jogurttia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata rasva ja yhdistä se banaanin kanssa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti käännellen banaani-rasvaseos ja jogurtti.
Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen vetoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. 


6 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa hyvältä tuo kakku :) Kardemumma on ehdoton lempimausteeni. Täytyy laittaa kokeiluun tämä ohje

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, on tosi maistuva kakku!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä hyvää on ja makua tulee "vanhetessa" vielä enemmän...

      Poista
  4. Kirjoitin ohjeen muistiin ja teen ensitilassa. Meillä on vaan semmoinen vika banaaneissa, että ne häviävät ennen kuin kerkiän leipoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun on jemmattava niitä banaaneita =D heh.....

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...