torstai 12. joulukuuta 2019

Joulua odotellessa 2019, sihisevä wc pommi

Joululahjoja on tullut tehtyä. Yksi kokeilu oli wc pöntön sihisevä pommi. Ihan nappiin tämä kokeilu ei mennyt....mutta kotiin jäi iso kasa "sihiseviä pommeja".

SIHISEVÄT WC-POMMIT PÖNTÖN PUHDISTUKSEEN
    1 dl sitruunahappoa
    3 dl ruokasoodaa
    (10-20 tippaa tuoksuöljyä)
    1-2 rkl vettä suihkupullosta suihkien
    itse laitoin vielä väriä (jauhetta) noin lusikan pään kokoisen nokareen.

Mittaa sitruunahappo ja ruokasooda kulhoon. Tiputtele halutessasi tuoksuöljyä joukkoon. Ja lisää väri jauhe. Suihkuttele vettä tosi vähän kerrallaan seokseen ja sekoittele samalla. Lisää vettä niin paljon, että seos alkaa muistuttaa hieman märkää hiekkaa.
Tuon veden kanssa kannattaa olla varovainen.

Painele massaa esimerkiksi pieniin silikonisiin muotteihin. Itselläni kylläkin oli  tuollaiset kovaa muovia olevat sammakko muotit. 

Anna pommien kuivua n. vuorokausi.


Minulla nämä pommit kuivuivat hyvin.  Ne eivät kyllä ihan hirveästi pöntöön laitettua sihisseet. Johtuen varmaa siitä, että olin laittanut vettä liikaa valmistusvaiheessa, sillä massa pikkuisen sihisi jo siinä vaiheessa. Mutta sihisemättömyys ei pesutulokseen vaikuttanut. Tosiaan ohjeessa 1-2 rkl....itse laitoin varmaan 4-5 rkl. vasta silloin minusta tuo taikina näytti  siltä että olisi märkää hiekkaa, mutta täytyy uskoa ohjetta ja toimia sen mukaikesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...