lauantai 7. joulukuuta 2019

Joulua odotellessa 2019, askartelua

Huomenta, tähän uuteen aamuun joka muuten on 7.12. Jouluun on muuten enään 17 pvää!!! Äkkiä se tämäkin kuukausi menee! Ja jos nyt joku kysyy että ollaanko aikataulussa, niin ei nyt taaskaan olla....jotenkin vaan aika menee ja mitään ei oikein saa aikaseksi...heh, heh, hee....Mutta se joulu silti tulee!!!
Meillä töissä on pari joulun"mittaria", josta lapset seuraavat joulun tuloa....ja yksi päiväö odotetusita on Aatos-tonttu.


Yhdessä paikkaa on tikapuut jossa pyykkipoika tonttu kiipeää niitä ja kertoo missä päivässä mennään!


Ja toisella seinällä lumiukko näyttää porkkananenällään missä päivässä mennään!Ja tässä meidän Aatos-tonttu ja hänen mökkinsä!Kuinkas moni teistä on maistanut melkein maailman kalleinta kahvia, sivettikissan kahvia / kopi luwak - kahvia? Minä ajattelin jouluna maistaa.

Kopi luwak –kahvia kalliimpaa kahvia valmistetaan Thaimaassa. Black Ivory - eli elefanttikahvia  sitä pidetään maailman kalleimpana. 
Kilo tätä kahvia maksaa 840 euroa, kun kopi luwak kahvi on 300,= wuroa kilo.

Valmistusmenetelmä Black Ivory –kahvilla on samankaltainen kuin Kopi luwak –kahvilla. Siinä missä vietnamilaisen kahvin pavut matkaavat sivettikissan suoliston läpi ennen paahtamista, thaimaalaisen arvoherkun pavut saavat alkukäsittelyn elefantin suolistossa.
Elefanttikahvin aromin kerrotaan olevan poikkeuksellinen Kopi luwakin tapaan.

Tiedätkö sinä mikä sivettikissa on? Se on ujo pieni eläin, jonka häntä on pitempi kuin sen vartalo ja joka muistuttaa hieman kissaa. Jos jonakin päivänä matkustat Indonesian metsiin ja yrität löytää sivettikissaa, voit tunnistaa sen seuraavista tuntomerkeistä:
  • Harmaa turkki
  • Kolme mustaa raitaa selän päällä
  • Elää puissa
  • Liikkuu öisin
Vielä tuosta kahvista; Kopi Luwak -kahvi on poikkeuksellisen korkealaatuista monista eri syistä. Tällä eläimellä on erittäin hyvä hajuaisti ja se syö ainoastaan parhaimpia täysin kypsiä kahvimarjoja. Edes kokeneimmat kahvinpoimijat eivät ylety tarkkuudessaan musangin tasolle. Lisäksi kun kahvipavut kulkevat sivettikissan ruoansulatuskanavan läpi, kahvipapujen aromi korostuu ja niihin kehittyy aivan uusia makuja ja tuoksuja.

Kerron teille sitten jossain vaiheessa miltä se kahvi maistui...oliko se luvattua parempaa kahvia!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa-haaste

 Tässä tulevat toukokuun (T-kirjaimella siis), kolmen kuvan kuva-haaste. Tomaatintaimen , eilen käytiin puutarhalla ja ostin yhden tomaatint...